NB I

Megyei rivális verte a Diósgyőrt

Egy Fradi-kapus és egy korábbi gólkirály is feltűnt a 2-1-es győzelmet arató Mezőkövesd színeiben.
Felkészülési mérkőzés
Diósgyőri VTK – Mezőkövesd-Zsóry 1-2 (0-2)
Diósgyőr
DVTK: Rados – Eperjesi, Mera, Kapisoda, Németh M. – Vági (Szabó B., 56.), Egerszegi, Barczi, Nikházi – Marjanovics, Takács T. (Csirszki, a szünetben). Edző: Tomiszlav Szivics
Mezőkövesd 1. félidő: Szántai – Hegedűs Cs., Izing M., Szeles, Búrány – Tajthy, Takács P., Molnár G., Kulcsár K. – Menougong, Máté J. 2. félidő: Kunsági – Szilvási, Szeles, Izing, Búrány – Menyhért, Takács P. (Dorkó, 71.), Balajti, Baracskai – Olasz D., Csirmaz. Edző: Tóth László
Gólszerzők: Barczi (50.), illetve Máté J. (19.), Molnár G. (35.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Diósgyőr két Európa Liga-selejtező között az élvonalból kiesett Mezőkövesd csapatát fogadta edzőmeccsen. A DVTK-ban két próbajátékos szerepelt: a román Ioan Mera és a horvát Alaksandar Kapisoda egyaránt védő.

A Mezőkövesd színeiben pályára lépett az NB II Nyugati-csoportjának korábbi gólkirálya, a Puskás Akadémia, a Ferencváros, a Siófok, a Szolnok és a Nyíregyháza egykori csatára, a 24 éves Máté János, valamint a Fradi kapusa, Kunsági Roland. A többi újonc közül Tajthy Tamás korábban Újpesten és Pápán, Izing Martin pedig a Vasasban játszott.

A 16. percben Menougong középen megindult, majd 22 méterről lőtt, a labda fél méterrel elkerülte a kapufát. Három perccel később egy szabadrúgást követően Takács Péter passzolt középre, ahol Máté János öt méterről, középről a hálóba pörgetett (0-1). A 35. percben egy beadást követően Rados a hosszú kapufára tolta a labdát, majd a kipattanót Molnár Gábor kotorta közelről a kapuba (0-2).

A szünet után Nikházi adott parádés, ívelt labdát a védők között kilépő Barczinak, aki levette, majd a bal alsó sarokba gurított (1-2). Az 58. percben Nikházi passzolt Barczinak a tizenhatoson belül, de Kunsági kapus ziccerben lábbal védett. A 67. percben egy újabb szép diósgyőri támadás végén Eperjesi adott be az alapvonal közeléből, középen Nikházi előrevetődve fejelt mellé.

A 72. percben Csirszki beadásával Nikházi lefordult a védőjéről, majd a tizenhatos sarkáról a hosszú felső sarok fölé lőtt. Két diósgyőri szöglet következett egymás után, mindkettőt Kapisoda fejelte rá, először a kapus bravúrral védte a léc alá tartó labdát, másodszor csak csúsztatni tudott. A 85. percben Marjanovics lőtt 15 méterről laposan, a kapus elvetődve védett. A legvégén Egerszegi emelt a védők mögé, Eperjesi érkezett, de a kapus gyorsabb volt egy kivetődéssel – tudósított a DVTK Twitter-oldala.

– Egy hasznos felkészülési mérkőzést játszottunk a Mezőkövesd ellen, az erőnlét szempontjából volt fontos, hogy azok is megkapják a meccsterhelést, akik az Európa Ligában nem voltak kezdők – mondta a DVTK vezetőedzője, Tomiszlav Szivics. – A második félidő sokkal jobb volt, megvoltak a helyzeteink, amit ezúttal egy kivételével nem értékesítettünk, azonban ma nem az eredmény volt a fontos. Mindkét próbajátékost felmértük a mérkőzés előtt, biztatóak az eredményeik, azonban azt is látni lehetett, hogy korábbi klubjukban nem végeztek olyan komoly edzésmunkát, mint ami Diósgyőrben folyik. Néhány napig biztosan maradnak.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik