NB I

Kell ennél jobb debütálás?

A nyáron szerződtetett Németh Milán első DVTK-meccsén rögtön gólt lőtt a bolgár Litex Lovecs ellen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Múlt csütörtökön a bolgár Litex Lovecs otthonában lépett pályára a DVTK az Európa Liga-selejtező második fordulójának első meccsén. A diósgyőriek 2-0-s győzelmet arattak idegenben, így kedvező helyzetben várhatják a csütörtöki, nyíregyházi visszavágót. A miskolciak első gólját a Lombard Pápától nyáron szerződtetett Németh Milán lőtte, aki Bulgáriában lépett először pályára tétmeccsen a DVTK színeiben. A Rangadó.hu megkereste a 26 éves védőt, aki a Litex elleni meccsről, a góljáról és a visszavágóról is beszélt.

– Úgy érzem, hogy az elején eléggé nyomtak a bolgárok, aztán voltak olyan periódusai a mérkőzésnek, amikor mi domináltunk. A végén szerencsére tudtuk értékesíteni a támadásainkat, és sikerült nyernünk – kezdte Németh Milán.

– Milyen érzés volt az első diósgyőri mérkőzésén rögtön gólt lőni?
– Megmondom őszintén, hogy szavakba sem tudom önteni, hogy mit éreztem. Az első meccsemen meglőttem az első gólomat, nagyon bizonyítani szerettem volna, és hála istennek szerencsével jártam. Nagyon gyorsan történt minden, láttam, hogy Bognár István nagyon hajt a labdáért, és sikerült is megszereznie. Gondoltam, hogy betörök a kapu előterébe, és szerencsére oda is jött a labda, amit be tudtam passzolni.

– Mire számít a csütörtöki visszavágón?
– Kemény meccsre számítok, mert szerintem a bolgárok nagyon szeretnének továbbjutni, de ezzel mi is így vagyunk. Azt gondolom, hogy mindent be fognak vetni ennek érdekében, és biztosan nem adták még fel. Mi is készülünk keményen, és nem úgy megyünk fel a pályára, hogy biztosan mi megyünk tovább, hanem ötven-ötven százalék. Az odavágóhoz hasonlóan hajtanunk és küzdenünk kell a győzelemért.

– Továbbjutás esetén egy észt csapat és az orosz FK Krasznodar párharcának győztesével találkoznak. Mit szól a sorsoláshoz?
– Azt gondolom, hogy a Krasznodar a párharc esélyese. Az oroszoknak nagyon jó csapatuk van, és elég nagy költségvetéssel dolgoznak. Nem akarok jóslatokba bocsátkozni, de akármelyik csapathoz megyünk, mindenhol nagy harcot kell vívnunk ahhoz, hogy továbbjuthassunk. Lehet, hogy jobb lenne az észt csapattal összecsapni, de az is benne van pakliban, hogy olyan napot fognak ki, hogy nem lehet őket megverni.

– Egy hónappal ezelőtt csatlakozott a DVTK együtteséhez, hogy megy a beilleszkedés?

– A fiúk jól fogadtak, és egy nagyon jó közegről van szó. Szerintem senki nem panaszkodhat, hogy rosszul érzi itt magát. Mondhatom azt, hogy jól haladok a beilleszkedéssel.

– Milyen a munka Tomiszlav Sziviccsel?
– Nagyon pozitív embert ismertem meg a személyében. Amikor ellenfélként jöttem Diósgyőrbe, már akkor is pozitívan állt a játékosokhoz. Kezet fogtunk, mintha ismernénk egymást, és úgy gondolom, hogy Tomiszlav Szivics nagyon jó ember. Nagyon komoly fegyelem van, az edzéseken nincs szórakozás, és szerintem ez is meg is látszik a munkán. Nagyon komoly edzéseket vezényelnek, és mindenre, a legapróbb részletekre is odafigyel a szakmai stáb.

– A hétvégén az NB I küzdelmei is elrajtolnak. Mit vár a Puskás Akadémia elleni hazai bajnokin?
– Győzelmet várok, más eredményre nem is gondolok. Várom már, hogy hazai pályán is bemutatkozhassak, hiszen mindenki szeretne bizonyítani egy ekkora szurkolótábor előtt, akik még külföldre, Máltára és Bulgáriába is elkísérik a csapatot. Ezt nem szabad elfelejteni – mondta Németh Milán.

Olvasói sztorik