NB I bajnokok ligája

Nem súlyos a debreceni csapatkapitány sérülése

Szakály Péter az 1-0-s siker után elmondta: a fehérorosz BATE Boriszov elleni visszavágón sem állna be védekezni.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kedd este a régi ismerős BATE Boriszov együttesét fogadta a Debrecen a Bajnokok Ligája-selejtező harmadik fordulójának első mérkőzésén. A találkozót Sidibe tizenegyesével 1-0-ra a DVSC nyerte, így egygólos előnnyel várhatja a jövő keddi, fehéroroszországi visszavágót. Az összecsapás 79. percében sérülés miatt le kellett cserélni a hajdúságiak csapatkapitányát, Szakály Pétert, aki a Rangadó.hu érdeklődésére beszélt a keddi találkozóról, a visszavágóról és a sérüléséről is.

– Nehezen indult a mérkőzés, megmondom őszintén, nem számítottunk arra, hogy ekkora elánnal kezdenek a vendégek, holott tudtuk, hogy idegenben is szeretnek kezdeményezni, és közel olyan jól játszanak vendégként is – kezdte Szakály Péter. – Ez annak is volt köszönhető, hogy egy picit máshogy álltunk fel az NB I-es meccsekhez képest, hiszen két védekezőbb felfogású játékosunk volt a középpálya közepén. Ennek ellenére tizenöt perc után rendezni tudtuk a sorokat és utána már nekünk is voltak lehetőségeink a gólszerzésre. A második félidőben már abszolút pariban voltunk velük, sőt talán mondhatom, hogy jobban is játszottunk. Egy jogos tizenegyessel megszereztük a vezetést, és ha van egy kis szerencsénk, akkor a végén még rúghattunk volna gólt. Előzetesen azt mondtuk, hogy ötven-ötven százalék esélye van a két csapatnak a továbbjutásra, talán most egy picit mi állunk közelebb, hiszen nálunk az előny.

– Mit gondol, mi volt a győzelem kulcsa?
– Szokták mondani a nagyokosok, hogy mindig a védekezés nyeri meg a mérkőzést. Elsődlegesen az volt a célunk, hogy ne kapjunk gólt, és láthatóan kevesebbet is lépett fel a két szélső védőnk, akik azért támadóvénával vannak megáldva, de ez most a taktika része volt. Nem kísértük öten-hatan a támadásokat, hanem csak hárman-négyen és igyekeztünk kihasználni a lehetőségeinket pontrúgásokból vagy éppen kontrákból. Látszik, hogy két minőségi támadójuk van a fehéroroszoknak, és a középpályán is kreatív, gyors játékosokkal rendelkeznek, akiknek nem szerettünk volna területet adni, ezért is játszottunk így.

– Mit vár a jövő keddi visszavágótól?
– Olyan taktikával kell idegenben is előrukkolnunk, hogy nem szabad beállni védekezni, mert az nem sok jóval kecsegtetne. Meg kell találnunk azokat az üres területeket elől, ahova majd be lehet játszani a labdát. Vannak gyors játékosaink, az első meccs végén is tudtunk néhányszor úgy mögéjük kerülni, hogy helyzet lett belőle. Úgy érzem, ezt ki lehet használni a jövő héten is.

– Sérülés miatt le kellett jönnie a pályáról. Mi történt, mennyire súlyos a dolog?
– Mindkét vádlimra kaptam egy rúgást, de szerencsére nem olyan jellegű, ami miatt korábban ki kellett hagynom három hetet. Eléggé fájdalmas egy-két napig, de szerintem jövő hétre rendben leszek.

– Mennyire voltak csalódottak a végén Seydi kihagyott ziccere miatt?
– Olyan meccs volt, amelyen az ellenfélnek is voltak lehetőségei, hiszen nem a Cliftonville-ről beszélünk, amely csak védekezett. Nem lehetünk elégedetlenek ezzel az eredménnyel, de persze ilyenkor az ember mindig többet akar. Nagyon nagy helyzet volt, remélem, Seydi a következő mérkőzésen betalál ilyen ziccerből…

– A bajnokság második fordulójában az MTK-hoz látogatnak. Mire számít a találkozón?
– Nehéz mérkőzést várok, hiszen az MTK jól kapta el a rajtot, biztosan feldobta őket az idegenbeli négygólos siker. Tavaly is mindkétszer megszenvedtünk velük, a Hungária körúton ki is kaptunk. Biztos, hogy motivált, passzolós csapattal találjuk magunkat szembe. Az lesz a célunk, hogy megszerezzük első győzelmünket a bajnokságban, hiszen nem szeretnénk lemaradni, de hazudnék ha azt mondanám, hogy nem élvez elsőbbséget a keddi BL-visszavágó.

– A kisebb sérülés miatt lehet, kihagyja a hétvégi bajnokit?
– Folyamatosan kapok rá kezeléseket, nyilván az a cél, hogy minél hamarabb rendbe jöjjek. Ha csütörtökön tudok normálisan edzeni, akkor valószínűleg keretben leszek, ha nem, akkor csak kedden.

Olvasói sztorik