NB I bajnokok ligája

Győzött és továbbment a Loki

A Debrecen 2-0-ra győzött az északír Cliftonville elleni visszavágón a Bajnokok Ligája-selejtezőben.
Bajnokok Ligája, selejtező, 2. forduló, visszavágó
Debreceni VSC-TEVA – Cliftonville FC (északír) 2-0 (0-0)
Debrecen, 11 ezer néző. Játékvezető: Glodjovics (szerb)
DVSC: Novakovics – Mészáros N., Máté P., Korhut, Jovanovics – Mihelics, Bódi (Zsidai, 80.), Varga J., Szakály P. (Vadnai, 72.) – Volas, Sidibe (Tisza T., 84.). Edző: Kondás Elemér
Cliftonville: Devlin – McGovern, Scannell, Flynn, Seydak – Cosgrove (Smyth, 56.), Johnston, Curran, Donnelly, Catney (Caldwell, 81.) – Garrett (Winchester, 62.). Edző: Thomas Breslin
Gólszerzők: Mihelic (54.), Sidibe (79.)
Kiállítva: McGovern (53.)
Továbbjutott: Debrecen (2-0)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Mivel a párharc első meccsén, Belfastban nem született gól, a házigazda Debrecennek mindenképpen nyernie kellett a továbbjutáshoz. A magyar bajnokcsapatból Bouadla és Kulcsár Tamás hiányzott sérülés miatt.

Az első percben Volas fejjel hozta helyzetbe Sidibét, aki közvetlen közelről, reflexmozdulattal a kapu fölé fejelt. Egy perc sem telt el, amikor Korhut egy szép szóló után néhány centivel lőtt mellé. Ezután ismét Sidibe szerezhetett volna gólt, de nem találta el a labdát, amit így a gólvonal közeléből kirúgtak az északírek. A kilencedik percben Volas fejelt öt méterről a keresztlécre. A másik oldalon Garrett kísérletét fogta Novakovics. A 14. percben előbb Flynn fejesét Novakovics és Bódi közös erővel hatástalanították, majd Curran lőtt a kapufa mellé.

A DVSC viharos kezdése után a vendégeknek is voltak lehetőségeik, azután viszont egyre ritkultak a helyzetek, maradt a lüktető, de némileg unalmas mezőnyjáték. A harmincadik percben Volas passzát Korhut lőhette volna a kapuba, de Johnston buktatta, viszont a játékvezető nagy meglepetésre nem adta meg a jogos büntetőt. Három perccel később Mihelic bombázott egy szabadrúgást néhány centivel a kapufa mellé. A 35. percben Bódi lövését fogta az északírek kapusa. A szünet előtt Varga József nagy lövését Devlin szögletre ütötte. A sarokrúgás után Sidibe közelről a kapu fölé fejelt.

A fordulás után Bódi kerülhetett volna nagy ziccerbe, de a tizenhatoson belül nem tudta átvenni a labdát. Az 51. percben Bódi Ádám veszélyes lövését védte Devlin. Két perccel később McGovern buktatta Volast a tizenhatoson kívül, ezért a Cliftonville játékosa piros lapot, a Debrecen pedig szabadrúgást kapott, amit Mihelic magabiztosan a hálóba lőtt (1-0). Az 58. percben Volas két védő szorításában kapura lőtt, de a labda néhány centivel a kapufa mellé gurult, majd Bódi távoli bombáját Devlin kiütötte.

A 66. percben Korhut beadását Volas két méterről nem tudta a hálóba juttatni. A 79. percben Korhut remek beadását Sidibe becsúszva a hálóba továbbította (2-0). A 88. percben Tisza Tibor kicselezte a kapust, de lövés helyett beadással próbálkozott, amit hatástalanítottak. A debreceniek számos helyzetet kidolgoztak, de sokáig képtelen voltak gólt szerezni, ám nagyot küzdöttek, helyenként jól játszottak és megérdemelten jutottak tovább.

A DVSC ellenfele a fehérorosz BATE Boriszov lesz, amely a hazai 0-0 után idegenben 1-1-et játszott az albán Skënderbeu ellen, tehát idegenben lőtt góllal jutott tovább.

A mérkőzést a Rangadó.hu szakértője, Gyarmati András, a DVSC-DEAC edzője értékelte:

A kinti meccs után is mondtam, hogy nem kétséges: a Debrecen jobb csapat, jobb játékosai vannak. Kérdéses volt, hogy mikor találnak egy gólt, ha ez hamarabb összejön, akkor másként kellett volna játszaniuk a vendégeknek. Ritka magabiztos kis csapatot ismertem meg a Cliftonville-ben. Labdakihozatalban magabiztosak, és nagyon szimpatikus, hogy akartak játszani, bár kétségkívül kevés veszélyt jelentettek a hazai kapura.

A kiállítás jogos volt, és meghatározta a meccs kimenetelét, de szerintem anélkül is tudtak volna gólt szerezni a debreceniek. Az északíreknek akkor már többet kellett futniuk, és bizony belehibáztak a játékba, labdaszerzések után több akciót tudott vezetni a Loki, amely akár nagyobb különbséggel is győzhetett volna. Korhut Mihály játéka nagyon tetszett.

A BATE Boriszov jobb csapat, mint a Cliftonville, nagyobb erőbedobásra kényszeríti a Lokit, de a mieinket fűti a visszavágás vágya. Jó meccset várok, van esélye a Debrecennek, és most kell megragadni a lehetőséget. A támadóknak mindenképpen pontosabbnak kell lenniük a befejezéseknél.

Olvasói sztorik