NB I

Az újonc otthonában kezd a bajnok

A feljutó Nyíregyháza, és örök riválisa, a címvédő Debrecen pénteki mérkőzésével rajtol az élvonal.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A címvédő Debrecen és az újonc Nyíregyháza keleti rangadójával indul pénteken az OTP Bank Liga 2014–2015-ös idénye, amelyben a DVSC várhatóan a Győr, Ferencváros, Videoton hármassal csatázik majd az aranyéremért.

Az mindenképpen a hajdúságiak mellett szól, hogy a keretet nagyobb részben sikerült együtt tartaniuk, ráadásul ismét a csapatot erősíti a válogatott Varga József, aki másfél éves külföldi szereplés után tért vissza, és az északír Cliftonville ellen sikerrel megvívott Bajnokok Ligája-selejtező párharcból is kivette a részét. Kondás Elemér együttese immár a teljes bajnoki szezonban az elmúlt idény végére elkészült Nagyerdei Stadionban fogadhatja ellenfeleit.

A legutóbb ezüstérmes, a bajnoki címről csak rosszabb gólkülönbsége miatt lemaradt Győri ETO leginkább támadófronton erősített, mivel megszerezte a 44-szeres válogatott Priskin Tamást, aki nyolc év után tért vissza Magyarországra. Horváth Ferenc csapata éppen a tréner előző klubja, a Paks otthonában rajtol.

Az elmúlt idényben bronzérmes Ferencváros – amely Kecskeméten kezd – több kulcsjátékosától, a brazil Leonardótól, a szerb Jovanovicstól és a holland Jennertől is megvált a holtszezonban, ráadásul a brazíliai világbajnokság mindhárom csoportmérkőzésén pályára lépő bosnyák Besics is várhatóan távozik. A szurkolók ugyanakkor újra üdvözölhetik a korábbi ferencvárosi kedvencet, a 35 éves Gera Zoltánt, aki 2000 és 2004 között szerepelt az együttesben, mielőtt megkezdte volna tízéves angliai légióskodását. A német Thomas Doll vezetőedző csapata csak az ötödik fordulóban játszik először hazai környezetben, mivel a nemrég elkészült Groupama Arénát augusztus 10-én, a Chelsea elleni gálamérkőzéssel adják át hivatalosan.

Az előző szezonban a Videoton az utolsó fordulókban engedte ki a kezéből a bronzérmet. A gárda irányítását a 2011 óta pályaedzőként dolgozó spanyol Joan Carrillo Milan vette át, a kerethez pedig több új játékos érkezett, köztük az U20-as világbajnokságon bronzérmet nyert csapatban szerepelt Simon Ádám. A székesfehérvári együttes a Pápát fogadja az idény első fordulójában.

OTP Bank Liga, 1. forduló

Július 25. péntek

19 óra: Nyíregyháza Spartacus – Debreceni VSC-TEVA, játékvezető: Kassai (TV: Sport1)

Július 26. szombat

16.30: Bp. Honvéd – Dunaújváros PASE, játékvezető: Farkas Á. (TV: Duna)

18.30: Videoton FC – Lombard Pápa Termál FC, játékvezető: Vad II (TV: Sport1)

18.30: Pécsi MFC-Matias – MTK, játékvezető: Németh Á.

20.30: Szombathelyi Haladás – Újpest FC, játékvezető: Solymosi (TV: Sport1)

Július 27. vasárnap

16.30: Kecskeméti TE-Phoenix Mecano – Ferencvárosi TC, játékvezető: Iványi (TV: Duna)

18.30: Diósgyőri VTK – Puskás Akadémia, játékvezető: Bognár (TV: Sport2)

20.30: MVM Paks – Győri ETO FC, játékvezető: Erdős (TV: Sport2)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik