NB I

A pontok fontosabbak, mint a gála

Hidi Patrik a Galatasaray helyett egyelőre a Dunaújváros elleni győztes bajnoki rajtra koncentrál.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kemenes Szabolcs helyett Aleksandar Ignjatovics lett a Bp. Honvéd csapatkapitánya, a helyettese pedig Hidi Patrik, aki a közelmúltban 2016 nyaráig meghosszabbította szerződését. A 23 éves középpályás karrierje töretlenül ível felfelé, hiszen már túl van a századik élvonalbeli meccsén, és a jelek szerint az új vezetőedző, az olasz Pietro Vierchowod is alapemberként számít rá.

A kispestiek zavartalan, kis túlzással eseménytelen felkészülése közepette csak a Galatasaray érkezése, valamint a Mezőkövesd elleni vereség hírére kaphatták fel a fejüket a drukkerek. A Rangadó.hu érdeklődésére Hidi Patrik elmondta: mindenkit motivál a török sztárcsapat elleni, vasárnapi találkozó, de még ennél is fontosabbnak tartják a Dunaújváros legyőzését, hiszen bajnoki pontok csak azért járnak.

– Az edzőmérkőzéseken és a Galatasaray érkezésén kívül szinte alig lehetett hallani híreket a Honvéd felkészüléséről. Tényleg ilyen nyugodt, eseménytelen időszak volt ez?

– Tulajdonképpen igen. Játszottunk négy edzőmeccset, jobb lett volna, ha kicsit többet sikerül, hiszen az új edzővel össze kell szoknia a társaságnak. Jelenleg nem elsősorban a Galata, sokkal inkább a Dunaújváros ellen készülünk. Az edzőnk is mondta, hogy még ne foglalkozzunk a törökökkel, mert sokkal fontosabb, hogy hogy a szombati bajnoki meccsünket megnyerjük – kezdte Hidi Patrik.

– De nyilván nem lenne rossz a Galatasaray ellen pályára lépni…
– Persze! Hiszen olyan csapatról beszélünk, amely minden évben a BL-ben szerepel, és általában továbbjut a csoportjából. Mindenképpen nagy élmény lenne, mindenkit motivál, és legalább felmérhetjük, hozzájuk képest milyen szinten tartunk. Mindannyian kint leszünk a stadionban, de az öltözőben már elhangzott, hogy aki sokat játszik a DPASE ellen, az nem kap lehetőséget vasárnap.

– Olasz edző váltott olasz edzőt. Hasonlít a két ember stílusa?
– Nem ugyanolyanok, sőt szinte teljesen mások. Annyiban hasonlítanak, hogy megkövetelik a taktikai fegyelmet. Reméljük, az új taktikát mielőbb elsajátítjuk. Úgy érzem, alakulunk, bár a Mezőkövesd ellen ez borult, az a meccs nem úgy sikerült, ahogy terveztük. Szerdán lesz még egy mérkőzésünk, a Csepel ellen ismét gyakorolhatunk, és javíthatjuk, ami szombaton nem sikerült.

– Mire számít szombati ellenfelüktől, illetve saját maguktól?
– Még nem beszéltünk túl sokat a Dunaújvárosról, a taktikai elemzések mostantól következnek. Személy szerint nem ismerem őket annyira, mint a többi ellenfelet, amely eddig is NB I-es volt. Eddig leginkább a saját dolgukkal foglalkoztunk, de az edzőnk már megnézte őket. Számunkra a kitűzött cél ismét a nemzetközi kupaszereplés. Nem tudom, ezt milyen könnyen vagy nehezen lehet elérni. Talán egy-egy csapat meglepetésszerűen oda tud érni, ahogy egyszer mi is, de az első négy-öt klub szerintem megmarad ugyanolyan erősnek, ahogy eddig.

– A bronzérmes idényben kiegyensúlyozottnak tűntek, talán ez hiányzott leginkább tavaly…
– Amikor harmadikok voltunk,a nagy csapatok ellen bravúrpontokat szereztünk. Ezek tavaly is megvoltak, de a kisebbek ellen sok pontot elvesztettünk. Ha azokat hozzuk, ugyanazt az eredményt érhettük volna el. Ha ezen javítanánk, ugyanolyan bravúrosan szerepelhetnének, mint két éve.

Olvasói sztorik