NB I

Ismét Európába mennének

Kispesten a nemzetközi kupaszereplés kivívása a cél; az MTK a Bozsik-stadionban játszik.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A nemzetközi kupaszereplés elérése a cél a Bp. Honvéd csapatánál a 2014–2015-ös idényben George F. Hemingway tulajdonos szerint.

– Az előző bajnokságban csak a kilencedik helyen zártunk, de az akadémiánkról kikerülő fiatalok beépítése folytatódott. A legnagyobb gondunk a helyzetek kihasználásával akadt – mondta a klub keddi sajtótájékoztatóján Hemingway.

A kispestiek éppen ezért három, a támadásépítést és azok befejezését segítő játékost igazoltak az új idényre: az elefántcsontparti Kandia Traoré és a guineai Souleymane Youla két, míg a szintén elefántcsontparti Abdul Kader Keita egy évre írt alá, közülük előbbi csatár, utóbbi kettő pedig a széleken segítheti az akciókat.

– Örülök, hogy egy ilyen patinás együtteshez kerültem. Szeretnék visszakerülni a futballtérképre és bizonyítani, hogy nem vonultam vissza és nem csak levezetek. Jó lenne ismét nemzetközi kupában szerepelni – mondta a 32 éves, 72-szeres válogatott Keita, aki korábban olyan klubokban szerepelt, mint az Olympique Lyon és a Galatasaray, majd 2010-ben az al-Szadd csapatához került.

– Nem vakációzni jöttem, hanem nyerni. Mindhárman nagy klubokban játszottunk, ezt a tudást szeretnénk átadni a fiataloknak – jelentette ki társai nevében is a szintén 32 éves Youla, aki belga, francia és török élvonalbeli csapatokban játszott, illetve 33-szor szerepelt hazája nemzeti együttesében. A 25-szörös válogatott Traoré hozzá hasonlóan vélekedett.

Az új vezetőedző, az olasz Pietro Vierchowod azzal kezdte beszédét, hogy felidézte, a Sampdoriával járt már Kispesten, és 1991 őszén kikapott a Bozsik-stadionban BEK-mérkőzésen, igaz, a hazai visszavágón kivívták a továbbjutást.

– Sorsszerű, hogy most ezt a klubot segítsem. Fontos szerepet játszott a döntésemben, hogy láttam, kiváló labdarúgókkal erősíti meg a keretet a vezetés – mondta a játékosként 1982-ben világbajnok, 1990-ben vébé-bronzérmes szakember, aki a Juventus gárdájával 1996-ban Bajnokok Ligáját is nyert. Hozzátette, egyelőre nem tud arról nyilatkozni, kell-e további erősítés, mivel még csak most kezdték meg a felkészülést, de bízik abban, hogy ha szükségét érzi, akkor a tulajdonos segít neki a megoldásban. Hemingway azt mondta, ő nem tervez további igazolásokat nyáron.

Az MTK a Bozsik-stadionban játssza hazai meccseit

Az MTK a 2014–2015-ös idényben a kispesti stadionban játssza majd hazai mérkőzéseit, mivel elkezdődik új létesítményének építése.

George F. Hemingway, a Bp. Honvéd tulajdonosa az MTI érdeklődésére arról számolt be a kispesti klub keddi sajtótájékoztatója után, hogy az erre vonatkozó szerződést délután írják alá a felek.

Vígh László kormánybiztos június elején kijelentette, hogy az FTC és a Debrecen elkészült stadionja után az MTK arénájának építése következik, illetve elkezdődik további négy létesítmény rekonstrukciójának előkészítése, köztük – a Diósgyőré, a Haladásé és a Videotoné mellett – a Honvédé.

Ezzel kapcsolatban a kispesti klubvezető úgy fogalmazott, hogy jelenleg a tervezési fázisban tartanak és legkorábban a 2015–2016-os idény elején kezdődhetnek el a munkálatok, mivel addigra elkészül a Honvéd új, majdan nyolc pályát magában foglaló utánpótlásközpontja, amely másfél kilométerre lesz a Bozsik-stadiontól és 12 hektáron terül el.