NB I bajnokok ligája

Visszavágnának a fehéroroszoknak

A DVSC válogatott védője, Korhut Mihály jobban örült volna, ha idegenben kezdenek a BATE Boriszov ellen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kedden este az északír Cliftonville csapatát fogadta a Nagyerdei Stadionban a DVSC a Bajnokok Ligája-selejtező második körének visszavágóján. Az idegenbeli 0-0-s találkozó után a debreceniek hazai pályán magabiztos, 2-0-s győzelmet arattak a félprofi csapat ellen. A következő fordulóban a régi ismerős fehérorosz BATE Boriszov vár rájuk, amely ellen két évvel ezelőtt ugyanebben a fázisban búcsúzni kényszerültek.

A Rangadó.hu megkereste az akkori párharcban, és most a Cliftonville ellen is mindkét találkozón pályára lépő válogatott balhátvédet, Korhut Mihályt, aki a keddi visszavágóról, a fehéroroszokról, és a Nyíregyháza elleni bajnoki nyitányról is beszélt.

– Arra számítottunk, ami Észak-Írországban is történt, hogy a Cliftonville beáll védekezni, és ez is történt – kezdte Korhut Mihály. – Az elején nagyon bekezdtünk, volt több lehetőségünk is, amelyek kimaradtak. Úgy mentünk ki a pályára, hogy már az első félidőben szerettünk volna több gólt rúgni, hogy a végére ne legyünk görcsösek. A helyzeteink megvoltak, a gól azonban nem jött össze. A második félidőre sem lettünk azonban görcsösek, és jött egy kiállítás, amiből megszereztük a vezetést, jött a második találat is, utána pedig már könnyebb volt a helyzetünk.

– Mire számít a következő körben a régi ismerős BATE Boriszov ellen?
– Két évvel ezelőtt pont ellenük estünk ugyanebben a körben, és most itt a lehetőség, hogy visszavágjunk. Hallottuk, hogy ők is új stadiont kaptak, és biztosan nekik is új lesz a közeg. Ki lehet majd használni, hogy nem a régi, megszokott pályájukon fogunk játszani. Eléggé kicserélődött a keretük, és egyelőre nem tudjuk, milyen játékerőt képviselnek, és nem tudjuk a két évvel ezelőtti csapathoz hasonlítani. Megnézzük majd a videofelvételeket, elemezzük a játékukat, és továbbjutást várok.

– Hogy emlékszik vissza a két évvel ezelőtti párharcra?
– Akkor is ők voltak az esélyesebbek, mi az esélytelenek nyugalmával utaztunk Fehéroroszországba, ahol egy-egyet sikerült játszanunk, és bizakodóan vártuk a hazai visszavágót. Sajnos azonban kikaptunk kettő-nullra, így kiestünk. Volt egy kiállítás is, de egy kis szerencsével továbbjuthattunk volna. Most szeretnénk visszavágni és kiharcolni a továbbjutást.

– Nehezebb lesz a párharc abból a szempontból, hogy már az NB I is elrajtol, ezáltal több fronton kell helytállniuk?
– Még csak most kezdődik a bajnokság, szóval annyira még nem leszünk benne a közepébe. Szerintem ez nem lehet akadály. Mi azt szerettük volna, ha idegenben kezdünk, hiszen jobb a visszavágót hazai pályán játszani. Itthon nyernünk kellene, és akkor könnyebben várhatnánk az idegenbeli összecsapást.

– Az örök rivális Nyíregyháza vendégeként kezdik a bajnokságot. Milyen meccset vár az újonc ellen?
– Nem is tudom, mikor volt utoljára Nyíregyháza–Debrecen NB I-es bajnoki mérkőzés. Az biztos, hogy a két szurkolótábor remek hangulatot fog varázsolni, és az sem titok, hogy nincsenek jó barátságban. A Nyíregyháza most jutott fel, biztosan oda fogják tenni magukat, és több ismerős is szerepel náluk, akik ellen jó érzés lesz játszani, de mindenféleképpen győzelmet várok – mondta Korhut Mihály.

Olvasói sztorik