NB I bajnokok ligája

Nesze semmi, fogd meg jól

A Debrecen és az északír Cliftonville is csak helyzetekig jutott a Bajnokok Ligája selejtezőjében.
Bajnokok Ligája, selejtező, 2. forduló, 1. forduló
Cliftonville FC (északír) – Debreceni VSC-TEVA 0-0
Belfast, 3000 néző. Játékvezető: Artur Dias (portugál)
Cliftonville: Devlin – McGovern, Scannell, Flynn, Seydak (McMullan, 83.) – Cosgrove, Johnston, Curran, Donnelly (Garrett, 62.), Catney – Gormley (Murray, 92.). Edző: Thomas Breslin
DVSC: Novakovics – Lázár P., , Mészáros N., Máté P., Korhut – Jovanovics (Zsidai, 85.), Bouadla, Bódi (Mihelic, 79.), Varga J. – Sidibe, Tisza T. (Seydi, a szünetben). Edző: Kondás Elemér

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Rendkívül furcsa, hogy a Debrecen korábbi, Oláh Gábor utcai stadionjában nem lehetett nemzetközi kupameccset rendezni, ahogy a Diósgyőr jelenlegi arénájában sem lehet, ellenben a belfasti Solitude Stadionban igen, pedig nagyjából a paksi vagy a mezőkövesdi létesítményre hasonlít, az autók az oldalvonal mellett parkolnak, ráadásul műfüvön rendezték a meccset. A magyar bajnokcsapat alapemberei közül Szakály Péter, Vadnai Dániel és Kulcsár Tamás hiányzott.

A debreceniek eleinte szemmel láthatóan küszködtek a talajjal, ennek ellenére egyenlő partnerei voltak a hazaiaknak, de komoly helyzet egyik oldalon sem alakult ki. Jó iramú mezőnyjáték zajlott a pályán, majd a 13. percben Curran lőtt a tizenhatos vonaláról, de Novakovics vetődve szögletre mentett – nagy védés volt. A sarokrúgás után Sidibe a saját kapuja felé fejelte a labdát, ám Gormley közvetlen közelről leadott lövését a DVSC kapusa ezúttal is nagy bravúrral hárította. A 18. percben Donnelly veszélyes lövését is fogta Novakovics, a túloldalon Jovanovics fejelt, de ez is a kapus zsákmánya lett.

A Cliftonville helyzetei után a Loki előtt is adódtak lehetőségek, a 35. percben Korhut Mihály beívelését Bódi Ádám lőtte rá, Devlin szögletre mentett, amely után Máté Péter veszélyeztetett, ám labdája néhány centivel célt tévesztett. A szünet előtt Sidibe fejelhetett volna gólt, de a beadás egy arasznyival magas volt.

Az 55. percben Korhut remek beadását Sidibe a keresztlécre lőtte – a televíziós lassításból nem derült ki, hogy a labda a gólvonal előtt vagy mögött pattant-e. Amikor Fynn kezére pattant a labda a tizenhatoson belül, a játékvezető nem ítélt büntetőt. A 64. percben Sidibe fejesénél kellett védenie az északírek kapusának, majd Seydi lőtt nem sokkal mellé. A 67. percben Seydi kapott remek labdát az ellenfél kapuja előtt, de felelőtlenül a kapus kezei közé gurított. A 76. percben Seydi fejelt közvetlen közelről a kapu mellé. Három perccel később egy szöglet után Scannell lőhetett, de Novakovics nagyot védett. Nem sokkal Curran kísérletét is kiütötte a kapus. A 92. percben Seydi a meccslabdát is kihagyta: az ötös vonaláról fölé bombázott.

– Érdekes volt az északírek játéka. Lehetett látni, hogy próbálták tartani a labdát, a tizenhatoson belül magabiztosak voltak, olyan passzokat vállaltak, amiket ritkán látni. Vártam, hogy mikor hibáznak, de nem hibáztak – kezdte a Rangadó.hu szakértője, Gyarmati András, a DVSC-DEAC edzője. – Azt hittem, valamikor csak összejön egy debreceni gól… A második félidőben a DVSC lényegesen többet tett, hogy eredményes legyen, a kapufát is eltalálta, helyzetek sorát alakította ki, de nem játszott igazán jól. Többször kellett volna megnyitni a széleket, illetve átlövésekkel próbálkozni, hiszen a kapuval szemben nem nagyon vállalkoztak. Seydi a legvégén is nagy ziccert hagyott ki. Meglepetést okozott a Cliftonville, amely összeszedett társaság benyomását keltette, de annyira jó játékerőt nem képvisel. Magabiztosnak éreztem őket, a védekezésre nagyobb hangsúlyt fektettek, abból igyekeztek támadásokat építeni. Egy embert hagytak elől, de nem nagyon értek fel mellé. A Debrecennek meg kellett volna nyernie a mérkőzést, mert nagyobb játékerőt képvisel. Ha idehaza játszhat Szakály Péter és Kulcsár Tamás, a csapat erősebb, pontosabb, előrefelé pedig jobb lesz, így a továbbjutás nem lehet kétséges.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik