NB I

Gera Zoltán nem igazol Pécsre

Nagyon sokat köszönhet a PMFC-nek, de nem tervezi, hogy szülőváros csapatából vonul vissza.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Csütörtökön a Ferencváros vezérigazgatója, Orosz Pál, és a tíz év után visszatérő középpályás, Gera Zoltán válaszolt a Blikk olvasóinak kérdéseire. A legérdekesebb válaszokból szemezgetünk.

Orosz Pál:

Radóért tettünk ajánlatot, amely kevésnek bizonyult a Haladás számára, úgy gondolom Radó nem lesz a Fradi játékosa.

Ötezer-hatszáz bérlet felett járunk már, ez már közel duplája a tavalyinak, ezért nem gondolom azt, hogy B-terven kellene gondolnunk.

Buzsáky Ákosnak vannak problémák a térdével, de úgy gondolom mivel profi szemléletű játékos mindent megtesz, hogy mihamarabb visszatérjen a pályára.

Amennyiben lehetőségünk lesz rá, tovább erősítjük a támadó részlegünket, más poszton nem kívánunk változtatni.

A vénaszkenner nagyon modern beléptetési technológia, amely nem fog senkiről olyan tartalmazni, amellyel vissza lehetne élni, ellenben kizárja a tévedés lehetőségét, amit az eddigi rendszerről nem mondhattunk el. Aki jó szándékkal jön a stadionban, annak nincs félnivalója.

A jelenlegi keretünk alkalmas arra, hogy bajnokságot nyerjen. Nagyon sok tényező szerencsés együttállása szükséges ahhoz, hogy bajnokságot nyerjen a csapat. Jelenleg a Ferencváros játékoskerete, szakmai háttere és anyagi lehetőségei, valamint az új stadion mind lehetővé teszi, hogy ez a bajnoki cím miénk legyen.

A vezérigazgató elmondta továbbá: nincs esély rá, hogy Julian Jenner újra a Ferencváros játékosa legyen.

Gera Zoltán:

Beszéltem a szövetségi kapitánnyal röviddel a kinevezése után, megkérdezte, hogy vállalom-e a válogatottságot akkor is, ha húsz perc vagy fél órát játszom. Mondtam természetesen. Legutóbb az Európa-liga meccsükön beszéltem vele és azt vettem ki a szavaiból, ha jó állapotban leszek, egészséges leszek, rendszeresen játszom, akkor lehet meghív a csapatba.

A célom az, hogy újra jó erőállapotba kerüljek, élvezzem a futballt, jól menjen a játék, sikeresek legyünk a csapattal és aztán meglátjuk, hogy a jövő mit hoz. Nem gondolom, hogy előbb kellett volna, mert a terveim nem változtak, most is addig szeretnék futballozni, míg bírok. Fizikálisan jó pár év bennem van, fontos, hogy a sérülések elkerüljenek, és akkor hasznára tudok lenni a csapatnak.

Nem levezetni jöttem, ha levezetni akarnék, akkor elmentem volna olyan országba, ahol más anyagi lehetőségek vannak. Nekem tervem van még a futballban, szeretnék sikeres lenni, motivált vagyok és ez jelzi, hogy miért jöttem vissza a Fradiba. Lett volna lehetőségem máshova igazolni, de azt gondoltam ez a legmegfelelőbb hely. Óriási a különbség az angol és a magyar futball között, ez nem csak a focira, hanem az élet nagyon sok területére vonatkozik, de nem lehet összehasonlítani az angol focit a magyarral. A lehetőségek, közeg, fizetések, körülmények teljesen más. Nincs lehetőség leigazolni Hazardot vagy Diego Costát. De a Népligetben minden feltétel adott ahhoz, hogy profi munkát végezzünk, nagyon jó a háttér. Gondolok itt az egyéni edzésekre, a fizioterapeutákra, óriási fejlődésen ment keresztül a klub.

Nem tervezem, hogy a Pécsbe visszamenjek. Budapesten élünk a családdal, de ha időm engedi rendszeresen megyünk Pécsre, gyönyörű város, nagyon szeretünk ott lenni. Sokat köszönhetek a PMFC-nek.

Úgy gondolom sok tapasztalatot szereztem Angliába, ezt szeretném majd kamatoztatni. Szeretnék gyerekekkel, felnőttekkel foglalkozni.

Olvasói sztorik