NB I

Szatmári szerint a gól nem volt gól

A PMFC csapatkapitánya úgy érzi, egyáltalán nem volt benne az MTK elleni meccsben a négygólos vereség.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Véber György számára nem sikerült túl jól a debütálás a PMFC kispadján, a pécsiek ugyanis az új vezetőedző 45. születésnapja másnapján, hazai pályán 4-0-s vereséget szenvedtek az MTK-tól az élvonal nyitófordulójában. A gól nélküli első játékrészt követően a baranyaiak fél óra leforgása alatt kaptak négy gólt, amelyből az egyik kérdéses szituációból született: sokan vitatják, hogy Kanta József szabadrúgását a gólvonal mögül ütötte-e ki Gőcze Gergő.

A Rangadó.hu megkeresésére a pécsiek csapatkapitánya, Szatmári Lóránd értékelte a kék-fehérek elleni találkozót.

– Egyáltalán nem éreztük, hogy ez lesz a vége, és a meccs összképe alapján sem így nézett ki, hiszen sokkal több helyzetünk volt – kezdte Szatmári Lóránd. – Az MTK-nak a második kapura lövése már valahogy becsorgott, és ez nagyon megfogott minket. A második gólról meg ne is beszéljünk, hogy bent volt, vagy nem volt bent…

– Ön hogy látta az esetet? Áthaladt a gólvonalon a labda?
– Éppen úgy jött a labda, hogy a kipattanót én vittem tovább, nem is gondoltam, hogy gól volt. Úgy láttam, Gőcze Gergő kivédte a lövést, és mentünk tovább.

– Mi volt az oka a négygólos vereségnek?
– A kettő-null még jobban megfogott minket, de úgy érzem, akkor sem álltunk le, mentünk tovább. Nyerni akartunk, vagy legalább döntetlenre hozni a meccset, de egy kontrából megkaptuk a harmadik gólt, a végén a szabadrúgás pedig a ráadás volt…

– Egyetért Véber György vezetőedzővel, aki elégedett volt a mutatott játékkal?
– Úgy gondolom, hogy a helyzetkihasználáson kell javítanunk, mert ha berúgjuk a lehetőségeinket, akkor akár öt-nullra is nyerhettünk volna.

– A második fordulóban a Puskás Akadémia ellen javíthatnak. Mire számít a felcsútiak ellen?
– Hasonló játékkal szeretnénk előrukkolni, mint az MTK ellen. Ha a helyzeteinket berúgjuk, akkor szerintem nem lehet gond a Puskás Akadémia ellen. A felcsútiaknál is együtt maradt a csapat zöme, sikerült megtartaniuk az értékeiket. Ők is próbálnak futballozni, ráadásul kiváló pályán fogunk játszani, úgyhogy biztosan jó meccset lát majd a közönség.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik