NB I

Csausics visszatér a PMFC-hez

Kétéves szerződést írt alá a horvát védő.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Ismét a Pécsi MFC csapatát erősíti Andrej Csausics. Az előző szezont a szlovákiai DAC-nál töltő 24 éves horvát védő kétéves szerződést kötött a klubbal – írja a pécsiek honlapja.

Csausics 2011 és 2013 között már megfordult a csapatnál: akkor 33-szor lépett pályára pécsi színekben, ezért nem meglepő, hogy szlovákiai szerződése lejárta után felvette a kapcsolatot a PMFC-vel. Teljesítményével hamar meggyőzte a Véber György vezette szakmai stábot, akik javasolták is a horvát védő szerződtetését a vezetőknek.

– Andrej rendkívül megbízható és határozott védő, sajnáltam, amikor annak idején itt hagyta a PMFC-t. Eredetileg magyar játékost kerestünk a posztjára, de a piacot fürkészve rá kellett jönnünk, hogy a vele egy szinten mozgó hazai labdarúgóknak irreális fizetési igényeik vannak – nyilatkozta Győri János, a PMFC-Matias ügyvezetője. – Ugyanakkor megfigyelhető, hogy – az elmúlt időszakkal szemben – most minden NB I-es csapat honi játékosokat akar szerződtetni, itthon azonban nincs ennyi minőségi focista. Andrej azonban már benyújtotta kérelmét a magyar állampolgárságra, így hamarosan ő is hazai labdarúgóként szerepelhet Mecsekalján.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik