NB I

„A felsőházban is végezhetünk”

Pölöskey Péter az előző szezonban elért eredménnyel is elégedett lenne, de szerinte jobban is szerepelhet a PMFC.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szombaton hazai pályán, az MTK ellen kezdi az új bajnoki évadot a PMFC csapata. A fővárosiaknál alig történt számottevő változás a nyáron, ellenben a pécsiekkel. Tőlük több meghatározó játékos is távozott, például az előző szezon házi gólkirálya, Koller Krisztián; a vezetőedzői posztot egy temperamentumos tréner, Véber György vette át. Elmondása szerint Pölöskey Péter hozzáállása, edzésmunkája pozitív csalódás számára.

Pedig télen kijelentették, hogy nem tartanak igényt a 26 éves csatárra, nyáron viszont már marasztalták. A Rangadó.hu megkeresésére Pölöskey az új edzőről és a felkészülésről is beszélt.

– A szezon előtti felkészülési mérkőzések nagyon fontosak. Sajnos több mérkőzésen is vesztesként hagytuk el a pályát. Szerintem fontosabb az eredménynél, hogy fel tudjunk készülni a következő szezonra, és ott már jól szerepeljünk – kezdte Pölöskey Péter.

– Véber György pozitív csalódásként értékelte a teljesítményét. Milyen az új edzővel együtt dolgozni?
– Eddig én is csak pozitív dolgokat tudok mondani. Remélem, a begyakorolt figurákat majd a bajnoki meccseken is viszontlátja a pályán. Véber György kiváló labdarúgó volt, és most a megszerzett tudást próbálja átadni nekünk, játékosoknak.

– Hogy érzi, erősödött vagy gyengült a pécsi keret tavasz óta?
– Ezt igazából majd utólag tudnám pontosan megmondani. Az köztudott, hogy több kulcsjátékosunk is távozott, például a tavalyi házi gólkirály, Koller Krisztián. Nem lesz egyszerű őket pótolni, de nem megoldhatatlan.

– Hol végezhet a Pécs a következő szezonban?
– Őszintén megmondom, elégedett lennék egy hasonló eredménnyel, mint amit az előző szezonban elértünk. Azonban az sem elképzelhetetlen, hogy a felsőházban végezzünk. Van négy komolyabb csapat a bajnokságban, akik kiemelkednek a mezőnyből. Úgy gondolom, a többi csapat ki-ki meccset fog játszani.

– Korábbi debreceni csapattársai kedden nyertek az északír Cliftonville ellen, és ezzel továbbjutottak a Bajnokok Ligája-selejtező következő körébe…
– Természetesen magyarként nagyon szurkoltam a Debrecennek. Bár a helyzetkihasználásuk nem volt a legtökéletesebb, de a lényeg a továbbjutás. Remélem, minél messzebbre jutnak a Bajnokok Ligájában.

Olvasói sztorik