NB I

Nem kell mindenáron támadni

Balogh Béla pozitív személynek embernek meg Véber Györgyöt, aki jó hangulatú edzéseket vezényel.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Három héttel ezelőtt kezdte meg a felkészülést a következő szezonra a PMFC együttese, amelynek irányítását a leköszönő Márton Gábor, Lőrincz Emil páros után Véber György vette át. A pécsiektől rengeteg játékos távozott, akiknek a pótlását egyelőre nem oldotta meg a klub, így több érkező is várható még az átigazolási időszak végéig. A baranyaiak számos felkészülési mérkőzésen és egy ausztriai edzőtáborozáson vannak túl. A rutinos középhátvéd, Balogh Béla a Rangadó.hu érdeklődésére mesélt az elmúlt hetek eseményeiről.

– Úgy gondolom, kellőképpen fel fogunk készülni a bajnokságra. Összességében elégedett vagyok eddig az alapozással, mert szerintem megfelelő munkát végeztünk ahhoz, hogy jól szerepeljünk a szezon során – kezdte Balogh Béla.

– A felkészülési mérkőzésekkel mennyire elégedett?
– Természetesen voltak pozitív és negatív dolgok is az edzőmeccseken. Sajnos az a probléma, hogy a felkészülés alatt nem nyertünk mérkőzést. Azonban szerintem ez nem mérvadó, mert láttunk már olyan csapatokat, akik folyamatosan megnyerték az alapozás alatt az összes meccsüket, a bajnokság pedig nem jól sikerült számukra. Van persze ellenpélda is, és reméljük, hogy mi ebbe a csoportba fogunk tartozni.

– Az eredményektől függetlenül a mutatott játék azért biztató?

– Voltak olyan dolgok, amelyeket megfelelően végrehajtottunk, és tényleg pozitívak. Lehet azt mondani, hogy helyenként jól játszottunk, de sajnos még benne voltak a hibák. Ezeket arra fogom, hogy eléggé fáradt volt csapat.

– Mennyiben kér más dolgokat Véber György, mint a korábbi trénerpáros?
– Annyi a történet, hogy nem kell mindenáron támadni. Nem kell folyamatosan előre menni, hanem ha az egyik oldalon beszorul a támadás, akkor szépen vissza lehet forgatni, és megy át a másik oldalra a labda. A labdatartásra helyezzük a fő hangsúlyt.

– Milyen a munka az új vezetőedzővel? Milyen szakembernek ismerte meg Véber Györgyöt?
– Abszolút pozitív személy, és az edzések is nagyon jó kedélyűen telnek.

– Egy hét múlva elrajtol a bajnokság. Milyen szezont vár a PMFC-től?
– Bízom benne, hogy ugyanúgy tudunk szerepelni és teljesíteni, mint az előző idényben. Szerintem azzal kiegyezne mindenki.

Olvasói sztorik