NB I

Vébéjátékost igazol a DVSC?

A 2010-es világbajnokságot megjárt Saláta Kornél megerősítette, hogy Debrecenből is keresik.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A 29 éves szlovákiai hátvéd közös megegyezéssel felbontotta az év végéig szóló szerződését az orosz FK Rosztov csapatával, így szabadon igazolható. A válogatott játékos 2011 januárjában került az élvonalbeli orosz klubhoz, ahol két és fél szezonon át kulcsembernek számított. Tavaly nyáron egy évre kölcsönadták az újonc Tom Tomszknak, amely kiesett az élvonalból.

A pozsonyi Új Szó című napilapnak elmondta, hogy jelenleg a párkányi csapattal gyakorol, és reméli, a hét végéig eldől, hol folytatja. Úgy tűnik, egyelőre nem tér vissza Oroszországba, hiszen Magyarországról, Ausztriából és Csehországból is van ajánlata, konkrétan a Debrecen, a Sturm Graz és a Slovan Liberec érdeklődik iránta. Menedzsere, Csontó Károly tárgyal az említett klubokkal, a játékos pedig úgy tervezi, hogy egy évre kötelezi el magát.

A 2010-es világbajnokságon is pályára lépő hátvéd a Rangadó.hu érdeklődésére is megerősítette a Debrecen érdeklődését.

– Tudok a DVSC megkereséséről, a menedzserem és a klub jelenleg is tárgyalásban állnak, és én is várom a fejleményeket – kezdte Saláta Kornél. – Követtem a debreceniek szereplését, megnéztem a keddi Bajnokok Ligája-selejtező meccsüket is. Úgy gondolom, jó csapatuk van, és idén is van esélyük a bajnoki címre. Egyáltalán nem határolódok el attól, hogy a DVSC-ben folytassam a pályafutásom, és jó lenne, ha ezen a héten eldőlne, hova igazolok. Az orosz klubomnál már csak fél évig volt élő szerződésem, amit nem akartak meghosszabbítani, ezért megegyeztünk abban, hogy elengednek, kereshetek új csapatot. Jó volt kipróbálni magam más bajnokságban is, és szép emlékeket őrzök az oroszországi évekről.

Olvasói sztorik