Foci vb 2014 bajnokok ligája

Kedden kezdi szereplését a Debrecen

A magyar bajnokcsapat Észak-Írország fővárosában lép pályára a második forduló első meccsén.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Egyértelmű esélyesként kezdi meg szereplését kedden a Bajnokok Ligája-selejtező második fordulójában a Debrecen az északír Cliftonville ellen.

Noha a magyar bajnok főpróbája nem sikerült fényesen – mivel pénteken gól nélküli döntetlent követően tizenegyesekkel kikapott a Szuperkupa-mérkőzésen az Újpesttől –, mégis nagy meglepetés lenne, ha nem venné sikerrel első akadályt, mivel az északír csapatok rendkívül gyengén szerepelnek a nemzetközi kupasorozatokban. A BL selejtezőjében legutóbb 2000-ben fordult elő, hogy győztesen hagyta el a pályát egy északír csapat, párharcot pedig 1984 óta nem nyert a sorozatban.

A Cliftonville harmadszor indulhat a legrangosabb európai kupasorozatban, kétszer kettős vereséggel búcsúzott a szlovák Kosice és a skót Celtic Glasgow ellen, az összesített gólkülönbsége pedig a négy meccsen 1-18 volt. A Cliftonville története során egyetlen párharcból jutott tovább a nemzetközi porondon, még 2010-ben a horvát Cibaliát búcsúztatta az Európa Ligában.

A hajdúságiak már hétfőn útra keltek az első, idegenbeli összecsapásra, de nem tartott a csapattal az egyaránt vádlisérüléssel bajlódó Szakály Péter és Kulcsár Tamás, míg Vadnai Dániel eltiltás miatt nem szerepelhet Belfastban.

A továbbjutás azért is fontos, mert a második kör párharcainak győztesei már biztosan a főtáblára jutásért küzdhetnek valamelyik sorozatban, ugyanis a harmadik fordulóban alulmaradók átkerülnek az Európa Liga-selejtező utolsó, negyedik körébe. A találkozó magyar idő szerint 20.45-kor kezdődik, az M2 televízió élőben közvetíti.

Olvasói sztorik