NB I

DVSC-siker a székelyek ellen

A magyar bajnok hat góllal bizonyult jobbnak Székelyföld újonnan alakult válogatottjánál.
Felkészülési mérkőzés
Debreceni VSC-TEVA – Székely válogatott 6-0 (4-0)
Debrecen, 1500 néző. Játékvezető: Erdei S.
DVSC: Polekszics (Verpecz, a szünetben) – Nagy Z. (Karikás, 57.), Böszörményi, Ludánszki (Kinyik, 57.), Barna – Dombi (Kovács G., 57.), Zsidai (Kónya, a szünetben), Damahou (Berdó, a szünetben), Ferenczi (Györky, 57.) – Volas (Ruzsa, a szünetben), Bereczki. Edző: Kondás Elemér
Gólszerzők: Volas (11., 45.), Damahou (16.), Zsidai (23.), Berdó (tizenegyesből 71.), Bereczki (91.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az egykori nagy sikerek színhelyén, az Oláh Gábor utcai Stadionban fogadta a magyar bajnok Debrecen az újonnan alakult székelyföldi válogatottat, amelynek ez volt az első hivatalos mérkőzése – írja a DVSC honlapja.

A hazaiaknál a kezdőcsapatban kapott helyet a többi között a DVSC legendája, Dombi Tibor, továbbá azok az első kerethez tartozó játékosok, akik a Szuperkupa-döntő csapatában nem szerepeltek. Rajtuk kívül a Loki tehetséges fiatal játékosai jutottak még szóhoz.

Az első félidőben a labdabirtoklás nagy fölényt mutatott a DVSC javára. A vendégek ritkán hagyták el térfelüket. A Debrecen Dalibor Volas révén szerzett vezetést a 11. percben egy távoli lövéssel, majd öt minutummal később Ferenczi szabadrúgása után Joel Damahou fejelt a hálóba. A 23. percben már 3-0 volt a hajdúságiak javára, miután Bereczki labdáját Zsidai László passzolta a kapuba. A félidő előtt Volas megszerezte önmaga második, a Loki negyedik gólját.

A folytatásban is a DVSC-TEVA játéka dominált. A fiatalok több helyzetet is kidolgoztak, míg a vendégek harcoltak a szépítésért. Berdó Péter a 71. percben büntetőből megszerezte az ötödik, míg a végén Bereczki a hatodik debreceni találatot, amely az utolsó is volt egyben.

Megható pillanat volt, amikor a meccs után felhangzott a székely himnusz, amelyet a lelátón ülő szurkolók együtt énekeltek.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik