NB I

Bejelentették Gera Zoltán visszatérését

A korábbi 77-szeres válogatott középpályás tíz év után szerepel ismét a Fradi színeiben.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Ferencvárosi TC és Gera Zoltán mindenben megegyezett egymással, így eldőlt, hogy a 2000 és 2004 közötti időszak után ismét a zöld-fehérek futballistája lett. Az egykori 77-szeres válogatott, korábban tíz évig Angliában játszó középpályás egy ideje már Thomas Doll edzéseit látogatja, mától mindezt a klub igazolt labdarúgójaként teszi.

„Vissza akartam térni”

A játékos az aláírást követően régi-új klubja honlapján beszélt motivációjáról, az angliai évekről, valamint a visszatérésével kapcsolatos érzéseiről is.

– Milyen érzés újra a Ferencváros játékosának lenni?
– Nagyon örülök, hogy visszatértem. Sok szép emlékem van a Fradival kapcsolatban, nyertünk két bajnoki aranyat, két Magyar Kupát. Sokat köszönhetek ennek az egyesületnek, így nagyon boldog vagyok, hogy visszatérhetek ide – kezdte Gera Zoltán.

– Hirtelen döntés volt?
– Nem, már fél évvel ezelőtt megszületett bennem a gondolat, hogy vissza kellene térni Magyarországra. Azt gondoltam, ha ez így lesz, akkor hova, ha nem a Ferencvárosba?

– Mennyiben más a mostani Gera Zoltán a tíz évvel ezelőttihez képest?
-–Azóta már két gyermek édesapja vagyok, idősebb és tapasztaltabb is lettem. Azon leszek, hogy az angliai évek során összegyűjtött tapasztalatait idehaza kamatoztassam.

– Az életében nagy változást hozott, amikor annak idején a PMFC-től a Fradihoz szerződött?
– Természetesen igen, hiszen ismert ember lettem. De szerencsére ez nem vitt el rossz irányba. Ebből a népszerűségből erőt tudtam meríteni.

– Hogyan gondol vissza az angliai évtizedre?
– Álmomban sem gondoltam volna, hogy egyszer Angliában futballozhatok majd. Remek időszakot hagyhatok a hátam mögött. Az első évek a WBA-nál fantasztikusra sikeredtek, a Fulhammel az Európa Liga-döntőnek köszönhetően pedig egészen speciális időszakot tölthettem el.

– Figyelte a Ferencváros eredményeit?
– Természetesen mindig tájékozódtam, hogy mi a helyzet a klubbal. Mint mondtam, fél éve már ott motoszkál bennem a gondolat, hogy vissza szeretnék térni. Volt más lehetőségem is, Angliából és más országból is, de én a Ferencvárosban akartam újra játszani. Motivált vagyok, és szeretnék örömet okozni a szurkolóknak. Bizonyítani szeretnék, hogy még mindig jó futballista vagyok.

Olvasói sztorik