Nemzetközi foci

Gera Zoltán elbúcsúzott

Minden percet élvezett az angol West Bromwich Albionnál a korábbi válogatott középpályás.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nem hosszabbítja meg Gera Zoltán nyáron lejáró szerződését az angol élvonalban (Premier Legaue) szereplő West Bromwich Albion. A 35 éves, korábbi válogatott játékos így másodszor is elköszön a birminghami klubtól, amelyben 2004 és 2008, valamint 2011 és 2014 között összesen 141 alkalommal lépett pályára, és 29 gólt szerzett.

Gera az Express and Star érdeklődésére elmondta, minden percét élvezte a West Bromnál eltöltött időszaknak, de a sok sérülés miatt van némi hiányérzete.

– Minden percet élveztem a West Bromnál – idézik Gera Zoltánt. – A mostani, illetve a tavalyi szezon miatt van bennem csalódottság, ugyanis a sok sérülés nem jött jól számomra, ám összességében elégedett vagyok, hogy itt lehettem. A szurkolók már az elejétől kezdve nagyon befogadóak voltak, akiknek ezúton is köszönök mindent.

Gera mellett további kilenc játékos távozik a bennmaradást épphogy kiharcoló klubtól: Steven Reid, Liam Ridgewell, Diego Lugano és Scott Allan sem marad, valamint a kölcsönjátékosokra sem tart igényt a vezetőség, így Goran Popov, Scott Sinclair, Morgan Amalfitano, Matej Vydra és Theivy Bifouma sem lesz a jövő évi keret tagja.

Az interjúban Gera felidézte legszebb pillanatait is az egyesületnél, kiemelte első szezonját, amelynek végén az együttes óriási hajrával harcolta ki a bennmaradást, ezt az angol sajtó csak a Nagy Menekülés (Great Escape) jelzővel illette, majd a 2008-as visszajutást a Premier League-be. Legszebb góljaként a visszatérését követő első találatot, a Liverpoolnak lőtt bombagólt jelölte meg.

Jövőjével kapcsolatban a magyar futballista megjegyezte, úgy érzi, még képes a legmagasabb szinten játszani, és mivel lánya Angliában jár iskolába, mindenképpen itt szeretné folytatni a pályafutását.

A klub pénteken a honlapján jelentette be, hogy a 35 éves futballistának nem kínál új ajánlatot, így a játékos szabadon igazolhatóvá válik.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik