NB I

Erősorrendben jönnek az ellenfelek

Mészöly Géza szerint örülni nem most kell, hanem a torna végén, ha sikerült elérni a célt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A csütörtöki, felcsúti sorsoláson a csoportbeosztás mellett az is eldőlt, hogy a magyar válogatott Ausztria ellen kezd a július 19-én rajtoló, hazai rendezésű U19-es Európa-bajnokságon, majd a portugálok és az izraeliek következnek. Mészöly Géza szövetségi edző az MLSZ honlapján elmondta: nyolc erős csapat vesz részt a tornán, igazán könnyű sorsolás ennek megfelelően nem létezik.

– Kaphattunk volna könnyebb és nehezebb sorsolást is, de mostantól nem szeretnék azzal foglalkozni, hogy mi lehetett volna a legideálisabb csoport – mondta Mészöly Géza. – Adott a feladat, ezt kell megoldani, teljesen mindegy, hogy kedvezett vagy nem kedvezett a szerencse. Örülni különben sem most kell, hanem a torna végén, ha sikerült elérni a célunkat. Úgy érzem, erősorrendben játszunk a riválisokkal, az osztrákokat tartom a legerősebb ellenfélnek, a portugálokat tenném a második helyre, és Izraelt a harmadikra. Fel fogunk készülni minden ellenfelünkből, de a legfontosabb, hogy mi készüljünk fel a tőlünk telhető legjobban. Február óta komoly orvosi, pszichológiai csapat dolgozik velünk, tökéletes háttér áll rendelkezésre, a legfontosabb, hogy az Európa-bajnokság kezdetére tökéletes állapotba kerüljünk.

A csoport első két helyezettje jut be az elődöntőbe, míg a harmadikok azzal vigasztalódhatnak, hogy résztvevői lesznek a jövő évi U20-as világbajnokságnak. A csoportellenfelek közül Izraellel és Portugáliával játszottunk az elmúlt egy évben.

A magyar válogatott csoportmérkőzései

Július 19. Magyarország–Ausztria

Július 22. Magyarország–Portugália

Július 25. Magyarország–Izrael

A mérkőzések helyszínei és kezdési időpontjai – az európai szövetséggel és a mérkőzést közvetítő televíziós csatornákkal való egyeztetést követően – a jövő héten válnak hivatalossá.

Olvasói sztorik