NB I

Elődöntőt játszana nyáron

A Bp. Honvéd és az U19-válogatott csatára, Bobál Gergely nagyon szeret távolról gólokat szerezni.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A nyári, hazai rendezésű Európa-bajnokságra készülő U19-válogatott a múlt héten 5-2-re győzött Törökország ellen. A felcsúti edzőmeccsen mesterhármast ért el a Bp. Honvéd fiatal támadója, Bobál Gergely, aki a DigiSport televízió reggeli műsorában elmondta: remek védekezésüknek és nagyszerű helyzetkihasználásuknak köszönhetően tudtak nyerni.

– Milyen volt az új Pancho Arénában játszani?
– Óriási pluszt adott, hogy egy szép stadionban, jó pályán és jó ellenféllel tudtunk játszani. Kihasználtunk szinte minden lehetőségünket – mondta Bobál Gergely.

– Mi jellemezte leginkább a törökök elleni mérkőzést?
– Szerintem nagyon jól védekeztünk, és tényleg minden bejött nekünk. Szinte minden helyzetet berúgtunk, az ellenfél pedig hibázott néhányat a kapu előtt. Ettől függetlenül úgy érzem, hogy mezőnyfölényben voltunk, és jól használtuk ki a lehetőségeinket.

– Fejjel, közelről és távolról is betalált. Melyik a kedvenc műfaja?
– Teljesen mindegy, a lényeg, hogy menjen be. Távoli lövésekből mindig jó érzés betalálni.

– Súlyos sérülés után tért vissza. Hogy bírta a lába?
– Már százszázalékos a lábam. Február végén kezdtem el a csapattal edzeni, és március közepén játszottam először bajnokit, azóta formába is lendültem.

– Akkor a folytatásban is jöhetnek a gólok…
– Reméljük a legjobbakat. A lényeg az, hogy jól játsszon a csapat, és felkészüljünk az Európa-bajnokságra, és ott megnyerjük a meccseket.

– Melyik felkészülési meccset várja a legjobban?
– Az angol U23 ellenit. Ősszel játszottunk az U19-es csapatukkal, akkor elég csúnya vereségbe szaladtunk bele, most próbálunk majd kozmetikázni.

– Sokat számít ilyenkor a három-négy év korkülönbség?
– Természetesen sokat számít. Mi tizennyolc-tizenkilenc évesek vagyunk, és még van hova fejlődnünk. A felnőtt bajnokságban szerzett tapasztalat nagyon sokat számít, és ezt tudjuk kamatoztatni az ilyen csapatok ellen.

– Milyen célokkal vág neki a kontinensviadalnak?
– Szeretnék legalább az elődöntőbe kerülni.

Olvasói sztorik