Hírek

Négy évvel idősebbekkel játszanak

Mészöly Géza elmondta, hogy május végén az angol U23-csapattal találkozik a nyári, hazai rendezésű Európa-bajnokságra készülő U19-válogatottunk.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Évek óta jelentős ellenfeleket győz le a magyar U19-válogatott. Idén eddig ötször nyert, legutóbb Felcsúton, az új Pancho Arénában ütötte ki 5-2-re a törököket a Mészöly Géza vezette együttes. A nyári, hazai rendezésű Európa-bajnokságra készülő csapat szövetségi edzője a DigiSport televízió hétfő reggeli műsorában beszélt a törökök elleni mérkőzésről, és felkészülés további szakaszairól is.

– Egy ilyen öt-kettes siker után hátra lehet egy kicsit dőlni?
– Soha nem lehet hátradőlni. Természetesen mindenképp pozitív, hogy olyan török csapatot tudtunk megverni, amely Európa-bajnoki elitkört fog játszani májusban, és akár ellenfelünk lehet a júliusi kontinensviadalon – kezdte Mészöly Géza. – Amellett, hogy öt gólt rúgtunk, ők is lőhettek volna néhányat. Jó egyéni teljesítményeknek köszönhetően tudtunk nyerni, illetve feldobott állapotban volt a csapat amiatt, hogy az új Pancho Arénában játszhattunk. Szerintem a győzelmünknek egy jó részét köszönhetjük ennek. Bízunk benne, hogy a közönség is egyre jobban kilátogat majd a mérkőzéseinkre, és az még jobban feldobja a srácokat.

– Ünnepeltek, vagy ilyenkor próbálja hűteni a kedélyeket?
– A mérkőzés után azért megvan a csatakiáltásunk, ami elhangzott az öltözőben. Mentalitásban is nagyon jó volt a csapat. Végig benne volt a társaságban az előrevédekezés, és az agresszív labdaszerzések. Voltak hibák, de mindenképp pozitív, hogy kezd kialakulni a csapategység, és ez a csapat tud nyerni. Bízom benne, hogy az a fajta tét, ami az Európa-bajnokságon meglesz, az sem fogja lebénítani a fiúkat.

– Az Európa-bajnokságon milyen stílusokból kell készülniük? Ennek a török csapatnak a stílusa mennyire lesz jellemző az ellenfelekre?
– Minden ellenféllel tudunk játszani, és teljesen képben leszünk. Korábban egy olyan ciprusi csapattal játszottunk, amely nagyon megszállta a saját térfelét. Nehéz volt feltörni őket, de fel kell készülni arra, hogy lesz ilyen ellenfél is. A törökök egy játszós csapat, és jól futballoznak. Támadófutballt próbáltak játszani, így nagy területek nyíltak számunkra a második félidőben, és talán ezért is sikerült egy ötöst rúgnunk.

– Következik még három felkészülési találkozó…
– Május tizennegyedikén Balmazújvárosban játszunk az ukránokkal, egy héttel később pedig a szerbekkel játszunk idegenben. Mindkét ellenfél szintén elitkört játszik, tehát ott lehetnek az Európa-bajnokságon. Május huszonhetedikén a Szusza Ferenc Stadionban játszunk Anglia U23-as csapata ellen.

– Nem lesz túl nagy falat az angol U23?
– Kemény feladat lesz, hiszen négy évvel idősebb korosztály ellen játszunk. Mivel a mi játékosaink többsége is felnőtt bajnokságban játszik, ezért ezt igazából bírni kell. Jó lenne az Európa-bajnokság előtt megmérkőzni egy olyan csapattal, amely nagyon agresszív, és az angol U23-as gárda valószínűleg ezt a stílust képviseli. Ha vereség is lesz a vége, de tudunk profitálni majd a mérkőzésből, akkor már megérte lekötni. Az elnökség tagjai a sérülésektől félnek, de én abban bízom, hogy aki kemény lesz, és odateszi magát, az nem fog megsérülni. Bízom benne, hogy egy hasznos, értékes mérkőzéssel zárjuk majd a tavaszi felkészülést.

– Ha sikerülne kiharcolni a világbajnoki részvételt, akkor ugyanezek a játékosok mennének Új-Zélandra is?
– Bízom benne, hogy igen, és remélem, hogy a szakmai stáb is együtt tud maradni. Nagyon komoly, komplex társaság készíti fel a csapatot az Európa-bajnokságra. Bízom benne, hogy sikeresek leszünk, és akkor a kettőezer-tizenötös világbajnokságra együtt mehet ez a társaság.

Olvasói sztorik