NB I

Bajnokság nincs, büntetés van

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az MLSZ fegyelmi bizottsága június 11-i ülésén az alábbi határozatokat hozta:

OTP Bank Liga

A Kecskemétet Koszó Balázs labdarúgóval szembeni pénzügyi tartozás miatt 50 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezik, továbbá az igazolási és átigazolási jogból kizárja mindaddig, ameddig az eljárásban szereplő összegű tartozását a labdarúgó részére nem fizeti meg.

A Pécs–Haladás mérkőzéssel kapcsolatban rendezési hiányosság, a hazai szurkolók pirotechnikai eszközök bevitele és használata, gyűlöletkeltő és hátrányosan megkülönböztető magatartás tanúsítása, valamint megbotránkoztató rigmusok bekiabálása miatt a Pécset, mint visszaesőt, 350 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezik.

A hazai szurkolók kirekesztő, gyűlöletkeltő magatartást tanúsítottak amikor a mérkőzés 20. és 87. percében 3-3 alkalommal egy másik nemzettel kapcsolatban trágár kifejezéseket skandálták kórusban. A bizottság döntése meghozatalánál figyelembe vette, hogy a hazai szurkolók hasonló megnyilvánulása miatt a bajnokság ideje alatt ezt megelőzően már folytatott le eljárást és hozott jogerős, elmarasztaló határozatot a sportszervezettel szemben.

A FEB döntése meghozatalánál figyelembe vette azt is, hogy a most folyó bajnokságban ezt megelőzően a sportszervezet szurkolóinak rendzavarásai (pirotechnikai eszközök bevitele és használata, megbotránkoztató rigmusok bekiabálása, stb.) miatt összesen öt mérkőzéssel kapcsolatban folytatott le fegyelmi eljárást és hozott jogerős, elmarasztaló határozatokat a sportszervezettel szemben. A bizottság ugyanakkor nyomatékos enyhítő körülményként értékelte, hogy a hazai szurkolók részéről történt fenti szurkolói megnyilvánulások alkalmával a hangos bemondón keresztül minden esetben figyelmeztetés hangzott el a rendező részéről.

NB III

A Csepel–Csákvár mérkőzéssel kapcsolatban rendezési hiányosság és a hazai szurkolók pirotechnikai eszközök bevitele és használata miatt a Csepelt 50 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezik.

Olvasói sztorik