NB I

Az Újpestből akar visszavonulni

A 2015-ig szerződést hosszabbító Kabát Péternek meg sem fordult a fejében, hogy elhagyja a lilákat.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szerdán jelentették be, hogy meghosszabbította lejáró szerződését az Újpest rutinos támadója, Kabát Péter. A szurkolók kedvencének megállapodása további egy évig érvényes. A 36 éves csatár a SportKlub televízió Dodzsem című műsorának vendégeként elmondta, hogy meg sem fordult a fejében a távozás gondolata, hiszen Újpesten szeretné befejezni a pályafutását.

– Nem volt jobb ajánlata?
– Megmondom őszintén, nem is akartam, hogy legyen jobb, hiszen mindenképpen Újpesten szerettem volna maradni. Itt akarom befejezni a pályafutásomat, meg sem fordult a fejemben, hogy innen elmenjek – kezdte Kabát Péter. – Megbeszéltünk mindent a tulajdonossal, és sikerült megegyeznünk. Nagyon örülök, mert most van szünetünk, amire úgy akartam elmenni, hogy ne kelljen azzal foglalkoznom, hogy hol fogom folytatni.

– A társak hogyan fogadták a hírt?

– Hétfőtől szabadságon vagyunk, nincs is már itt senki. Sokan gratuláltak már, írtak üzenetet a magyar csapattársak, de a külföldiek közül is akadt, aki gratulált már.

– Nehéz ma harminchat évesen a magyar fociban szerződéshez jutni?
– Igen. Azt gondolom, hogy Magyarországon a két legnépszerűbb klub a Fradi és az Újpest. Ez a két csapat vonzza a nézőket. Szerintem nem könnyű szerződést kapni az Újpestben és a Ferencvárosban sem, hiszen ezek nagy klubok hazánkban. Meg tudtunk azonban egyezni, már hat évet itt vagyok, és nem gondoltam arra, hogy esetleg eligazoljak. Mindenképpen itt akarom befejezni a karrieremet.

– Hogyan fogadták, hogy nem kapták meg a licencet az Európa Ligára?
– Az új edző az érkezése óta belénk szuggerálta, hogy a Magyar Kupát meg kell nyernünk, és meg is fogjuk tudni nyerni. Az volt minden játékos fejében, hogy meg tudjuk csinálni. Nem foglalkoztunk ezzel a dologgal, mi megnyertük a kupát. Nagyon remélem, hogy ez változni fog, és esetleg olyan döntés születik, hogy nem a Diósgyőr, hanem mégis az Újpest fog indulni a nemzetközi porondon.

– Milyen a hangulat most a csapatnál? Túl van mindenki a balhés időszakon?
– A bajnokságban nem szerepeltünk jól, az Újpest nem lehet tizenharmadik, ott kell lennie az élmezőnyben, sőt a bajnoki címért kell harcolnia. A Magyar Kupa megnyerése azonban kicsit szépíti ezt az évet. Összességében elég vegyes érzéseim vannak, és azt kell mondanom, hála istennek, hogy ez sikerült.

– Az a veszély is fenyegetett, hogy a legutolsó osztályban kell folytatnia a csapatnak…
– Elég nagy volt akkoriban a káosz. Jöttek a hírek, hogy esetleg nem folytathatjuk az NB I-ben, mert nem kapjuk meg a licencet. Mindenki tette a dolgát, és szerencsére maradt az Újpest az élvonalban. Szerintem az Újpest nélkül nem lenne az igazi az NB I, és mindenképpen maradni szerettünk volna. Szerencsére vége lett ennek a kálváriának, és utána a Magyar Kupában szépen meneteltünk, a bajnokságban sajnos annyira nem.

– Mit lehet tudni a szerb edzőről? Maradni fog?
– Remélem, hiszen egy nagyon jó szakemberről van szó. Nagyon jó pedagógus, mindenkivel beszélget és megtalálja a közös nyelvet. Jó edzéseket vezényel, és nagyban köszönhetjük neki, hogy megnyertük a Magyar Kupát, hiszen belénk szuggerálta, hogy meg tudjuk csinálni.

– Mit lehet tudni a jövőről? Mit fog tenni a klub, hogy a következő szezonban tényleg ott legyen az élmezőnyben?
– Szerintem az anyagi háttér adott, mindenki megkapja pontosan a bérét. Ha ezen múlik, akkor biztosan érkezni fognak jó játékosok. Nagyon remélem, hogy olyan erősítések jönnek, akik egyből a kezdőben kaphatnak helyet, és pozitívumot tudnak hozni a játékba, legyen az magyar vagy akár külföldi.

– Kinek a szurkol a világbajnokságon?
– Nagyon nagy angol szurkoló vagyok, bár nem fűzök nagy reményeket hozzájuk. Remélem, hogy a csoportból továbbjutnak, de sokkal többre nem számítok. Még a házigazda brazilokat szeretem, szerintem nekik van a legnagyobb esélyük a végső győzelemre. Nagyon tetszik, ahogy játszanak, de az első számomra Anglia.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik