NB I

A bajnokcsapat újabb elismerése

A debreceni Kondás Elemért az edzők, Szakály Pétert pedig a játékosok között díjazta az MLSZ.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hétfőn déltől rendezték az idei RangAdó díjátadó gálát Telkiben, az MLSZ edzőközpontjában. A szövetség az idény végén a bajnokság legjobbjait díjazta. Öt kategóriában a klubok szavazatai döntöttek a legjobbakról. Minden klub négy-négy szavazatot adott le, a csapatkapitány és a vezetőedző mellett a legfiatalabb és a legidősebb játékos is voksolhatott a legjobbakra.

Az NB I legjobb edzőjévé a debreceni Kondás Elemért választották. Jelölt volt még Artner Tamás (Haladás) és Horváth Ferenc (Győri ETO) is.

A gyengébben sikerült 2012–2013-as idény után Kondás Elemér ismét bajnokcsapatot faragott a DVSC-ből, immár második alkalommal. A debreceniek a 15. fordulóban vették át az első helyet a tabellán a Videoton FC-től, és onnantól kezdve egészen az idény végéig megőrizték vezető pozíciójukat. A Debrecen szerezte a legtöbb gólt a bajnokságban, és szintén a szakmai munka magas minőségét jelzi, hogy a válogatott szakmai stábja jelenleg is több debreceni futballistával is számol a keretben.

Az NB I legjobb játékosa a bajnok Debrecen csapatkapitánya, Szakály Péter lett. Ebben az idényben is együttese motorja volt, hét gólja és megannyi gólpassza nélkül aligha lett volna aranyérmes a Loki. Jelölt volt még csapattársa, Kulcsár Tamás, valamint a Ferencváros brazil légiósa, Leonardo Santiago is.

Az NB I felfedezettje a győri Kalmár Zsolt lett, aki valósággal berobbant idén a hazai futballba. Míg az előző idényben az ETO második csapatában futballozott, a mostani szezon végére stabil kezdője, sőt kulcsembere lett az ezüstérmesnek, illetve vezére a nyári, hazai rendezésű készülő U19-es válogatottnak, és még 19. születésnapja előtt bemutatkozott a felnőtt válogatottban is. Jelölt volt még a pécsi Márkvárt Dávid és a szombathelyi Radó András.

A szurkolók szerint az élvonal legszebb gólját az újpesti Kabát Péter szerezte, és a közönségszavazatok alapján ő lett az évad legjobb játékosa is. Előbbi kategóriában a diósgyőri Bacsa Patrik és a ferencvárosi Julian Jenner, a második kategóriában pedig két Fradi-játékos, Leonardo Santiago és Muhamed Besics is jelölt volt.

A női NB I legjobbja Heike Manhart, a Viktória FC osztrák válogatott játékosa lett. Biztos pont volt a szombathelyieknél, a több poszton is bevethető futballista egész idényben bizonyította, hogy jó ötlet volt a leigazolása, ezt egyébként a bajnokságban szerzett húsz gólja is igazolja. Jelölt volt még Zeller Dóra (FTC) és Bíró Barbara (UTE) is.

A női NB I felfedezettje a ferencvárosi Kaján Zsanett lett, aki 17 éves kora ellenére már beverekedte magát a felnőtt válogatottba, a Magyar Kupa-döntőben pedig érintés nélkül szerzett gólt szögletből. Jelölt volt még Magyarics Zoé (Viktória FC) és Szabó Viktória (Ferencváros).

A szezon legjobb játékvezetője nagy meglepetésre a sokat kritizált Andó-Szabó Sándor lett. Jelölt volt még Kassai Viktor és Erdős József.

A bajnoki szezon sportszerűségi díját – immár ötödször – az MTK nyerte. A gálán köszöntötték az élvonal két gólkirályát, a paksi Simon Attilát és a fehérvári Nemanja Nikolicsot is.

Olvasói sztorik