NB I

Mindenki vele akar gólt rúgatni

A 18 gólos Simon Attila számára a szezon megkoronázása lenne, ha bezsebelné a gólkirályi címet.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Vasárnap délután a Ferencváros vendégeként lép pályára az MVM Paks együttese az élvonal utolsó mérkőzésén. A Fradi számára nagy a tét, hiszen a harmadik helyért harcol a Videotonnal, míg az utóbbi hetekben remekelő paksiak hátradőlhetnek, hiszen már korábban eldőlt, hogy elkerülik a kiesést, sőt feljöttek a tizedik pozícióba. A tolnaiak 18 gólos támadójának, Simon Attilának azonban még van miért küzdenie, hiszen Nemanja Nikolics egy találattal lemaradva tapad rá a gólkirályi címért folytatott harcban. A Rangadó.hu megkereste a Paks 31 éves csatárát, aki elmondta, a szezon megkoronázása lenne számára a gólkirályi cím.

– Mit vár a Ferencváros elleni összecsapástól?
– Mindenképp győzelemre számítunk, ugyanis jó periódusban van a csapat – kezdte Simon Attila. – Az utóbbi időben bizonyítottuk, hogy a reális cél nem a kiesés elleni harc lett volna. Sajnos ez most már így alakult, de örülök neki, hogy most a végén tudunk kozmetikázni a dolgokon. Jó hangulatú mérkőzésre számítok, biztosan sokan kilátogatnak, és ha le tudjuk győzni a Fradit, akkor jobb képet fogunk festeni. Erre abszolút képesnek tartom a csapatot.

– Minek köszönhető az ön által is említett jó periódus?
– Volt egy hosszú szériánk, amikor nem igazán találtuk önmagunkat, illetve apróságokon múlott az, hogy egy-egy győzelmet nem tudtunk megszerezni. Biztos volt, ha egyet nyerünk, utána majd jönnek a győzelmek, ugyanis ez olyan feszültségeket szabadított fel a csapatban, amire nagy szükség lett volna már előtte is. A miértjét nem nagyon tudom, korábban is tettük tisztességgel a dolgunkat. Most már kár ezen rágódni, annak örülök, hogy sikerült kilábalni, és azóta kifejezetten jól és eredményesen is játszunk.

– Mekkora előnyt jelenthet, hogy amíg a Ferencváros számára nagy a tét, addig önök felszabadultan futballozhatnak?
– Nem tudom, ők mennyire görcsölnek rá erre a helyzetre, nyilván majd a meccs végén kapunk erre választ. Mondják, hogy számunkra nincs tétje a meccsnek, de van, mert az első tízbe kerülést tűztük ki célul a szezon előtt. Lehet, hogy játék nélkül is odaérünk, de úgy gondolom, az lenne a szebb, ha mi harcolnánk ki a pályán.

– Egyre közelebb kerül a gólkirályi címhez. Sokat gondol rá?

– Természetesen foglalkoztat a dolog. Úgy gondolom, hogy a gólkirályi cím a megkoronázása lenne ennek a szezonnak, és abszolút bízom is magamban. Szoros az állás, hiszen Nikolics egy gólra van tőlem. Kettőnk között fog eldőlni, és mindketten megérdemelnénk, de azért bízom benne, hogy én fogom kapni.

– Ha úgy adódik a helyzet, mennyire számíthat ebben a társak segítségére?
– Le a kalappal a csapat előtt, csak köszönetet tudok mondani a társaimnak, mert a Pápa elleni meccsen is éreztem, hogy szinte mindenki velem akar gólt rúgatni. Valószínű, hogy ez most is így lesz. Nyilván a csapatérdek az elsődleges, de elképzelhető, ha a társakkal olyan helyzetbe kerülünk, akkor szimpátiát gyakorolnak felém és lepasszolják a labdát. A Lombard elleni meccsen tényleg nagyon éreztem, hogy mindenki velem szeretett volna gólt lövetni, és ez nagyon jól esik. Olyan csapattársaim vannak, hogy le a kalappal előttük.

Kipróbálná magát külföldön

A teol.hu oldalon Simon Attila elmondta, hogy június 30-án lejár a paksi szerződése, de a jövő héten leül Haraszti Zsolt ügyvezetővel, hogy tárgyaljanak a folytatásról.

– Jól érzem magam Pakson, ha megfelelő ajánlatot kapok, nem lesz okom váltani. Engem még senki sem keresett, de minden ajánlatot meghallgatok, aztán döntök. Jó szezonom van, nincs okom a kapkodásra, a legjobb megkeresésre fogok igent mondani. Az első és legfontosabb azonban, hogy a bajnokság végén a családommal elmenjek pihenni, feltöltődni. A válogatottság minden csatár vágya, és természetesen egy külföldi szerződés is jó lenne. Örömmel kipróbálnám magam egy, a magyarnál nívósabb bajnokságban is – mondta a rutinos csatár.

Olvasói sztorik