NB I

Felnégyelték a Diósgyőrt

A Paks 4-0-ra nyert a DVTK otthonában, 224 nap után győzött ismét a bajnokságban, és elmozdult a kiesőhelyről.
OTP Bank Liga, 26. forduló
Diósgyőri VTK – MVM Paks 0-4 (0-3)
Diósgyőr, 4000 néző. Játékvezető: Solymosi
DVTK: Rados – Vági, Vadász, Kádár (Debreceni, a szünetben), Huszics – Barczi (Batioja, 61.), Elek Á., Nikházi (Bacsa, a szünetben), Gosztonyi – Grumics, Futács. Edző: Tomiszlav Szivics
Paks: Molnár P. – Bori, Heffler T., Fiola, Szabó J. – Kecskés, Windecker, Bartha (Tököli, 85.), Kovács G. – Könyves (Báló, 83.), Simon A. (Lázok, 78.). Edző: Csertői Aurél
Gólszerzők: Szabó J. (30.), Bartha (34.), Simon A. (tizenegyesből 38.), Könyves (57.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A dobogóra pályázó diósgyőriek és a kiesés ellen küzdő, szeptember közepe óta nyeretlen paksiak meccsének toronymagas esélyese a házigazda DVTK volt.

A tizedik percben Gosztonyi szögletét Molnár kiütötte, a kipattanó után Kádár jutott lövőhelyzethez, de 25 méterről a kapus kezébe bombázott. A 17. percben Gosztonyi szabadrúgását Molnár Péter szögletre ütötte, a beívelést követően Futács bombázott az oldalhálóba. A 25. percben Bori Gábor távoli lövése megpattant Vadász Viktor lábán, a veszélyesen csapódó labdát Rados szögletre ütötte. Két perccel később Gosztonyi éles szögből elvégzett, remekül kivitelezett szabadrúgását Molnár kivédte. A túloldalon

A harmincadik percben egy vendégszöglet után Könyves és Simon Attila sem találta el jól a labdát, de éppen így lett jó Szabó Jánosnak, aki a hálóba kotorta (0-1). Négy perccel később Bartha nagy erejű, jól helyezett közép-távoli lövése a hálóba vágódott (0-2). A 37. percben Kádár Tamás elhúzta Könyves Norbert lábát a tizenhatoson belül, ezért a játékvezető – az alapvonali asszisztens jelzésére – büntetőt ítélt, amit Simon Attila magabiztosan értékesített (0-3).

A szünet után Kecskés veszélyes lövését Rados lábbal védte. Az 53. percben Grumics lövése átpattant molnár kapus fölött, érkezett Futács, de Kovács Gábor gyorsabb volt, és kirúgta a labdát. Négy perc múlva egy vendégszöglet után Elek Ákos kicsúsztatta a labdát, ami Könyves Norbert elé került, az ő lövése nyomán pedig a hazai lábak között a hálóba vágódott (0-4). A 63. percben Vági beadására jó ütemben érkezett Futács, de két védő szorításában Molnár kezébe fejelt. Három perccel később Futács lőtt 18 méterről, a Fiola lábán felpörgő labda a tehetetlen Molnár fölött elszállva a kapufán csattant.

A 76. percben Szabó János távoli szabadrúgását Rados védte. A hazaiak a hajrában is törekedtek a becsületgól megszerzésére, előbb Futács, majd Huszics és Grumics kísérletezett, de egyikük sem volt eredményes. A 89. percben egy szöglet után Molnár Péter védte Futács közeli fejesét.

A Diósgyőrnek ezúttal semmi nem jött össze, a Paksnak viszont minden. A borsodiak ezzel lépéshátrányba kerültek a dobogóra kerülésért zajló harcban, a tolnaiak viszont több mint fél év, 224 nap után nyertek ismét bajnoki meccset, megelőzték a Mezőkövesdet a tabellán, tehát elkerültek a kiesőhelyről, magyarul fontos lépést tettek a bennmaradás felé. Ez volt egyébként Csertői Aurél első győztes bajnoki mérkőzése a Paks edzőjeként.

– Tíz perc alatt eldőlt a mérkőzés az első félidőben. A diósgyőriek nem tudták azt a kreatív játékot nyújtani, ami egyébként jellemző rájuk, sőt több gyenge teljesítmény volt, amit nem bírt el a csapat. Még null-négy után is megvoltak a helyzetek, de érzeni lehetett, hogy ezúttal nem fognak gólt lőni, mert a fölényük meddő volt. A paksiaknak minden bejött, a DVTK-nak viszont semmi, mert védekezésben és támadásban is nagyon sokat hibáztak. Kicsit hullámzó szériában van a Diósgyőr, nem tudom, mi az oka, de remélem, a következő mérkőzéseken ismét olyan állandó teljesítményt nyújt a csapat, ami pozitív – mondta a Rangadó.hu szakértője, Vitelki Zoltán, a Diósgyőr korábbi csapatkapitánya, jelenlegi utánpótlásedzője.

Olvasói sztorik