NB I

„Én leszek a gólkirály”

Simon Attila szeretné növelni találatai számát, de a csapatérdek továbbra is az egyéni célok előtt van.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az élvonal 28. fordulójában a Paks 1-0-ra győzött a Haladás otthonában. A tolnaiak nagy tettet hajtottak végre, mert Szombathelyre nem győzni járnak a vendégcsapatok, de ezúttal egy tizenegyesgólnak köszönhetően megszerezték a három pontot, s ezzel biztosították a bennmaradásukat.

Simon Attila a legutóbbi öt fordulóban négy gólt szerzett, holtversenyben vezeti a góllövőlistát. Ötödször talált a kapuba büntetőből a mostani bajnoki idényben. A Rangadó.hu megkeresésére a szombathelyi mérkőzés hőse, az összesítésben már 17 gólos csatár kijelentette, hogy ő lesz a szezon gólkirálya, de hozzátette, hogy a csapatérdek mindennél fontosabb.

– Milyen volt a Haladás elleni vízilabdameccs?
– Az időjárási körülmények nem voltak éppen ideálisak a háromnapos esőzés miatt – kezdte Simon Attila. – A pálya ahhoz képest, hogy mennyi csapadék esett, teljesen elfogadható volt, bár folyamatos játék nem alakulhatott ki. A küzdeni tudás és az akarat döntött.

– Mire gondolt, amikor odaállt a labda mögé a tizenegyesnél?
– Arra, hogy be szeretném lőni. Ilyenkor sok minden megfordul az ember fejében. Vannak, akik kivárnak, és a kapus mozgását figyelik. Vannak, akik előre eldöntik, hová lövik. A kapusok között is van, aki kivár, de olyan is, aki megpróbálja előre olvasni. Én most úgy gondoltam, hogy a csúszós talajon laposan lehelyezem a sarokba, és arra Rózsa Dániel biztosan nem fog odaérni. Hála istennek, igazam lett.

– A tizenegyespont körül milyen volt a talaj?
– Nem volt ideális, mert egy nagy tócsa volt pont azon a ponton, ahol ki kellett támasztanom a lövés előtt. Ezt próbáltam kizárni, mert ha azzal foglalkozom, akkor lehet, hogy kihagyom a büntetőt.

– Gondolom, a mérkőzés után kirúgtak a hámból…
– Rengeteget utaztunk vasárnap. Nagyon fáradt volt az egész brigád. Az öltözőben ugráltunk a himnuszunkra, de utána már csendben zajlott a hazaút. Én személy szerint aludtam egy jót.

– A Paks fontos mérkőzéseket nyert meg az utóbbi hetekben. Ez biztató lehet a következő szezonra?
– Mindenképpen. Ha ez a csapat együtt marad, és két-három igazolással még erősíteni is tudunk, akkor biztosan. Persze, ez még a jövő zenéje, mert nem tudhatjuk, hogy nyáron kit merre sodor az élet. Bár szerintem nagy mozgás nem várható a keretben.

– A célt elérték, összejött a bennmaradás. A góllövőlistán az első helyen áll, holtversenyben Nemanja Nikoliccsal. A csapat most már alárendelheti magát Simon Attila gólkirályi címének?
– Az a célom, hogy megnyerjem a gólkirályi címet, és úgy gondolom, hogy meg is fogom. Bízom annyira magamban. Viszont még mindig a csapat érdeke a legfontosabb. Ha lesz olyan szituáció, hogy egy csapattársammal ketten megyünk majd az üres kapura, akkor lehet, hogy szimpátiát mutat felém, és odapasszolja nekem. Nem hiszem, hogy most ezen kéne gondolkodni. Bízom benne, hogy továbbra is jól fogunk játszani, és akkor jönni fognak az eredmények és a gólok is.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik