NB I

Már elmúlt a rossz szájíz

Bori Gábor elmondta, hogy a Paks sokkal többre hivatott annál, hogy a tabella alsó felében a kiesésen matekozzon.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az élvonal 28. fordulójában Szombathelyre látogat a Paks. A tolnaiak nyolc pontot szereztek a legutóbbi négy mérkőzésükön, ezzel elkerültek a kiesőhelyről, és immár öt pont előnyük van a Mezőkövesddel szemben. Vasárnap este végérvényesen biztosíthatnák a bennmaradást, ha sikerülne három pontot szerezniük a Haladás otthonában.

A Rangadó.hu megkeresésére az MVM Paks játékosa, Bori Gábor elmondta, hogy egyre jobb formában érzi magát, de a tavaszi gyengébb eredmények is kellettek hozzá, hogy visszakerüljön a kezdőcsapatba.

– A tavaszi nyitófordulóban kiállították a Puskás Akadémia ellen. A tavasz folyamán áprilisban volt először kezdő…

– Télen arról volt szó, hogy el tudok igazolni Diósgyőrbe, amiből nem lett semmi – mondta Bori Gábor. – Nyilván a vezetőknek és a szakmai stábnak sem tetszett, hogy tovább akarok lépni. Itt maradtam Pakson, de nem mentem el a csapattal edzőtáborba. Nyilván ez vezetett oda, hogy az első meccseken nem játszottam. Persze a Puskás Akadémia elleni kiállításom is kellett ehhez, hiszen eltiltás miatt nem is szerepelhettem volna a következő mérkőzéseken.

– Mégis visszakerült a csapatba és egyre jobb formában van. Mi a titka?
– Tavasszal végig együtt edzettem a csapattal. Nem úgy jöttek az eredmények, ahogy a szakmai stáb és a szurkolók várták, és ez nyilván személyi cserékhez vezetett. Csertői Aurélnak hozzá kellett nyúlnia minden játékoshoz, olyanokhoz is, akik az elején kevesebbet játszottak. Ez vezetett oda, hogy bent ragadtam a csapatba, de idevehetjük Könyves Norbertet is, aki szintén keveset játszott az idény elején, de most lövi a gólokat. Már mindenkinek elmúlt a rossz szájíze, és csak arra figyelünk, hogy a csapat bennmaradjon az NB I-ben. Nekem is ez a legfontosabb. Magam alatt vágnám a fát, ha májusban még mindig azon siránkoznék, hogy télen nem tudtam eligazolni.

– Ön szombathelyi születésű. Fontos a Haladás elleni mérkőzés?
– Szombathelyi vagyok és szeretek hazalátogatni, de senkinek semmit nem akarok megmutatni. Azoknak az embereknek örülök, akik kilátogatnak a mérkőzésre, gondolok itt a gyerekkori barátaimra, régi osztálytársaimra, vagy a korábbi csapattársaimra. Végre a szüleim is ki tudnak jönni egy mérkőzésre, mert sajnos nem nagyon játszottam közel Szombathelyhez. Nekik ez a meccs az, amikor élőben meg tudják nézni a fiukat.

– Milyen meccset vár vasárnap?
– A Haladás remek csapat, nagyon jó kerettel. Jó meccset várok, mert úgy érzem, jó formában vagyunk, a Haladás pedig amúgy is a tabella első felében helyezkedik el. Remélem, olyan eredmény születik, ami kedvező lesz nekünk.

– Már öt ponttal vannak a Mezőkövesd előtt. Szóba kerül még a kiesés Pakson?
– Még számolgatunk. Nincs miért megnyugodnunk, mert ez a csapat sokkal többre hivatott annál, minthogy azt nézze, hogy az utolsó fordulóban kiesőhelyen van-e vagy sem. Ezt a szezont elrontottuk, ebben mindenkinek megvan a felelőssége. És amúgy sem nyugodhatunk meg, mert van még három forduló, és az NB I-ben bármi előfordulhat.

– Említette a téli, diósgyőri lehetőséget. Ez nyáron is aktuális lehet?
– Nem tudom. Télen Haraszti Zsolt ügyvezetővel nagyon korrekt módon meg tudtuk beszélni a dolgokat. Előtte és utána sem volt köztünk konfliktus. Nyilván sok minden függ attól, hogy milyen elképzelése van a klubnak, de egyelőre nem is beszéltünk erről. A szezon végén biztosan leülünk majd beszélni az ügyvezetővel, de még egy évig érvényes a szerződésem Pakson.

Olvasói sztorik