NB I

Demoralizáló a rossz széria

Simon Attila továbbra is bízik magában, és tudja, hogy előbb-utóbb jönnek majd a gólok is.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az élvonal 23. fordulójában az MVM Paks hazai pályán 3-1-re kikapott a közvetlen rivális MTK-tól. A tolnaiak szeptember közepén győztek a bajnokságban, és egyre nehezebb helyzetben vannak a bennmaradásért zajló harcban. Szombaton Mezőkövesdre látogatnak, hatpontos meccsre. A paksi sikerért sokat tehet a góllövőlista harmadik helyén álló csatár, Simon Attila.

A Rangadó.hu megkeresésére elmondta, hogy a sikertelenség rányomja a bélyegét a csapat önbizalmára, de reméli, hogy szombaton megszakad a rossz sorozatuk.

– Tavasszal az első két mérkőzésen kezdő volt, majd két meccsre kikerült a csapatból. Mi volt az oka?
– Azt mondta a mester, hogy a gyengébb teljesítmény miatt kerültem ki a csapatból – mondta Simon Attila.

– Milyen kapcsolata Csertői Auréllal?
– Teljesen normális edző-játékos viszony van közöttünk. Nem járunk össze vacsorázni, de abszolút jó a kapcsolatunk.

– Ősszel többször is kiemelte, hogy önnek szüksége van a bizalomra, amit Horváth Ferenctől meg is kapott. Ez a bizalom az új edzőnél is él?
– Úgy gondolom, hogy megvan. Nyilván egy játékosnak sincs bérelt helye a csapatban. Az edző bizalmáért is meg kell dolgozni, ezért igyekszem odatenni magam az edzéseken és a mérkőzéseken is. Bízom benne, hogy továbbra is játszani fogok.

– A csapat eredményeiről mi a véleménye? Balszerencséjük van?
– Vegyesek az érzéseim, mert ha csak az MTK elleni meccset vesszük, két teljesen ellentétes félidőt produkáltunk. Az első játékrészben nagyon gyengén játszottunk, majd a második félidőben már sokkal jobban ment mindenkinek. A Videoton ellen nagyon jól játszottunk, majd a következő héten ismét egy másik arcunkat mutattuk. El kell kezdenünk gyűjtögetni a pontokat, és rendeznünk kell a sorokat.

– Szeptemberben nyertek utoljára bajnoki meccset. Ez mekkora teher lelkileg?
– Ez a széria mindenkit megfogott. Látom a csapaton, hogy minden játékos hajt becsülettel, de mégsem jön össze. Nagyon jót tenne nekünk egy győzelem. Borzasztóan demoralizáló, hogy ilyen hosszú ideje nem volt sikerélményünk. Sokkal jobb csapat vagyunk annál, hogy így szerepeljünk. Ha meglenne az áhított siker, jönne a többi is.

– Ilyenkor szokták mondani, hogy egy megpattanó, becsorgó lövéssel megnyert meccs mindent megfordíthat…
– Megfordulhat, de az sem baj, ha elmegyünk Mezőkövesdre és magabiztosan nyerünk három-nullára.

– Említette a sikerélmény hiányát. Önt mennyire nyomasztja a tavaszi góltalanság?
– Nem örülök neki, de ez olykor benne van a futballban. Esetemben nem arról van szó, hogy kihagytam húsz ziccert. A Kaposvár ellen volt egy nagy helyzetem, amit be kellett volna lőnöm, de ezen kívül nem is tudok mondani olyan meccset, ahol lett volna kifejezetten nagy ziccerem. Nem vagyok hitehagyott. Teszem a dolgomat, és tudom, hogy előbb-utóbb be fog menni. Biztos vagyok benne, hogy visszatalálok a régi útra, és a csapat is. A bizalmam saját magamban rendíthetetlen.

– Az MTK elleni vereség után szerződést bontottak Tóth Bencével és Délczeg Gergellyel. Az öltözőben ez mennyire volt téma?
– Ez a vezetőség döntése volt, így alakult. Minden játékosnak a saját dolgával kell foglalkoznia. Én elsősorban Simon Attila teljesítményéért vagyok felelős. Sajnálatos, hogy ilyen dolgokkal is kell foglalkozni, de ez a klub és a két játékos ügye.

– Említette, hogy jó lenne Mezőkövesden egy magabiztos győzelem. Milyen mérkőzést vár szombaton?
– A Mezőkövesdnek és nekünk is élet-halál kérdés lesz a találkozó. Ebből kijöhet egy nagyon jó mérkőzés is, de lehet belőle egy taktikai csata is. Biztosan izgalmas lesz, mert nyilván úgy gondolják, hogy minket mindenképpen meg kell verniük. Mi ugyanezt gondoljuk róluk. Mindenesetre nagyon bizakodó vagyok.

Olvasói sztorik