NB I

„Nem nézünk hátrafelé”

Simon Attila teszi a dolgát, és reméli, hogy a válogatottnál is felfigyelnek rá.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Vasárnap este érkezett vissza Magyarországra az MVM Paks gárdája a törökországi edzőtáborból. Csertői Aurél és csapata tizenkét napot töltött Belekben, hogy felkészüljön a február 28-án esedékes, Puskás Akadémia elleni mérkőzésre, egyben az NB I tavaszi szezonjára.

A jó paksi eredményekért sokat tehet Simon Attila, aki 13 találatával vezeti a góllövőlistát. A 31 éves támadó a Rangadó.hu megkeresésére elmondta, tavasszal olyan szinten szeretne teljesíteni, hogy a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Pintér Attila is felfigyeljen rá.

– Hogyan értékeli a Törökországban eltöltött időszakot?
– Nagyon jó volt az edzőtábor, elérte a célját, hiszen kint lényegesen jobb idő volt, és a pályák talaja is sokkal jobb állapotban volt – kezdte Simon Attila. – Remek meccseket játszottunk, mert a nemzetközi találkozóknak mindig van egy kis pikantériájuk, főleg ha román vagy szlovák csapat az ellenfél. Szerencsére megúsztuk a túrát sérülések nélkül. Összességében nagyon jónak értékelem a kint töltött időt, mert megízlelhettük kicsit a nemzetközi futballt is.

– Milyen a közös munka Csertői Aurél vezetőedzővel?
– Ő egy vehemens, szókimondó edző, ami szerintem nagyon jó, mert nem dobálózik senki háta mögött sárral. Ha valami gondja van, akkor azt ott egyből közli, ez nagyon fontos ahhoz, hogy egy edző hiteles tudjon maradni. Emellett egy igazi fanatikus, nyerő típusú ember, akin látszik, hogy meccs közben száz százalékon ég. Nagyon szeretem ezt a mentalitást, és ez jól jöhet a tavaszi szezonra. Nagy szükségünk van erre a vehemenciára.

– Van hasonlóság Horváth Ferenc és Csertői között?
– Akadnak köztük hasonlóságok, mert Horváth Ferenc is fanatikus volt. Persze, minden edzőnek más munkamódszere van, mert mindenki a saját útját járja.

– A Paks két pontra van a kiesőhelytől. Szóba kerül olykor a kiesés?
– Sosem beszélünk róla, és nem is fogunk. Úgy gondolom, hogy nekünk minimum az első nyolcban kell végeznünk. Az őszi szezon nem tükrözi hűen a Paks valódi erejét. Úgy gondolom, most télen sikerült rendeznünk a sorokat, nagyon masszívak leszünk, és oda fogunk érni az első nyolcba.

– A szezon elején többször is nyilatkozta, hogy a jó teljesítményhez szüksége van az edző bizalmára. Ezt a bizalmat most Csertőitől is megkapja?
– Szerintem ősszel kivívtam magamnak azt a pozíciót, hogy helyem legyen a kezdőben. Persze, ez nem azt jelenti, hogy tavasszal automatikusan kezdő leszek, de úgy gondolom, hogy jelen pillanatban prioritást élvezek csatárposzton. A felkészülési meccseken, amikor kezdtem frissülni, már úgy éreztem, hogy jól ment a játék. Biztos vagyok benne, hogy egy hasonlóan jó tavasz elé fogok nézni, és remélhetőleg ezzel párhuzamosan a csapat is eredményesebb lesz.

– December végén kinevezték Pintér Attilát a magyar válogatott élére. Az új szövetségi kapitány bő kerettel dolgozik az összetartások alatt, de önt még nem hívta. Csalódott?
– Csalódott vagyok, hiszen minden futballista élete álma az, hogy válogatott lehessen. Nem az én tisztem megítélni, hogy helyem lenne-e a csapatban vagy sem. Nekem az a feladatom, hogy továbbra is rugdossam a gólokat. Talán, ha tavasszal rúgok még tíz gólt, akkor behívnak. A válogatottság hatalmas rang, és ez a megkoronázása egy futballista pályafutásának. Tavasszal szeretnék rátenni még egy lapáttal, hátha elég lesz. Én becsülettel teszem a dolgomat, és majd kiderül, hogy sikerül-e kiharcolnom a válogatott meghívót.

Olvasói sztorik