NB I

Torghelle duplázott Pakson

Az MTK izgalmassá tette a meccs hajráját, de végül 3-1-re győzött az idegenbeli kiesési rangadón.
OTP Bank Liga, 23. forduló
MVM Paks – MTK 1-3 (0-2)
Paks. Játékvezető: Iványi
Paks: Molnár P. – Heffler T., Fiola, Horváth G., Szabó J. – Bartha, Bori, Tóth B. (Kiss T., 59.), Windecker (Nagy O., 87.), Délczeg – Simon A. Edző: Csertői Aurél
MTK: Hegedüs L. – Rodenbücher, Vukmir, Kálnoki Kis, Kelemen – Kanta J. (Hajdú Á., 92.), Pölöskei Zs., Batik – Vass P. (Frank, 83.), Torghelle, Horváth Zs. (Eppel, 73.). Edző: Garami József
Gólszerzők: Heffler T. (69.), illetve Vass P. (16.), Torghelle (38., 60.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A múlt heti, kaposvári 1-1 után újabb kiesési rangadót játszott a tavaly szeptember közepe óta nyeretlen Paks, amely a nála egy ponttal kevesebbet gyűjtő MTK-t fogadta. A fővárosiak közül Vass Ádám, Csiki Norbert, Poór Patrik, Baki Ákos, Fejes András, Bese Barnabás, Ladányi Tibor és Nagy Tibor is hiányzott.

A negyedik percben Szabó János beívelése után Simon Attila az oldalhálóba fejelt. A tizedik percben Torghelle lövését védte Molnár Péter. Újabb hat perc elteltével Horváth Zsolt beadása megpattant egy védőn, Vass Patrik 16 méterről, középről kapura lőtt, a nagy tömörülés miatt Molnár Péter csak későn észlelte a labdát, ezért nem védhette (0-1). A 23. percben Kanta József, a folytatásban pedig Horváth Zsolt távoli lövését védte vetődve Molnár. A 39. percben Torghelle nagyon szép fejessel növelte a vendégcsapat előnyét: Horváth Zsolt remek egyéni akciója és pontos beadása után talált a hálóba a rutinos csatár (0-2).

Az első félidőben a kiesés ellen harcoló paksiaknak nem volt kaput eltaláló lövésük, kísérletük is csak kettő.

A szünet után Horváth Zsolt lőtt közelről a kapu mellé. Az 55. percben Horváth Zsolt átadása után Vass Patrik lőtt, de a védők blokkolták. A hazaiak ezt követően némileg fokozták az iramot, de a hatvanadik percben Torghelle eldöntötte a találkozót: pontos indítást kapott, az őrzésével megbízott Fiola Attila nem lépett közbe, ő pedig remekül felismerte, hogy Molnár Péter kimozdult a kapujából, és mértani pontossággal emelt a hálóba (0-3).

A 69. percben szépített a Paks: Bori Gábor távoli szabadrúgását Szabó János lefejelte Heffler Tibor elé, aki a hálóba bombázott (1-3). Az MTK nagyon magára húzta ellenfelét, amely több akciót is vezetett, és a 78. percben újabb gólt lőtt: Horváth Gábor fejese után Simon Attila piszkálta a labdát a hálóba, de nem adta meg a játékvezető, mert a csatár lesen volt.

A több mint egy félidőn keresztül bemutatott harmatgyenge játékával és újabb vereségével a Paks ismét komoly lépést tett a másodosztály felé…

A mérkőzést a Rangadó.hu szakértője, Glázer Róbert, a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya elemezte:

Mindkét csapat azonos, négy-kettő-három-egyes alapfelállásban játszott. Az első félidőben az volt a nagy különbség, hogy az MTK középpályás-sora nagyon jól teljesített, Batik, Vass Patrik, Horváth Zsolt és Pölöskei Zsolt nagyon jól futballozott, ellenben a gyenge paksiakkal. Egy kiesési rangadón sokkal nagyobb elánnal kellett volna focizniuk a hazaiaknak, Simon Attila és Windecker nevét alig lehetett hallani.

A második félidőre elfáradtak vendégek középpályásai, ez rányomta a bélyegét a játékukra, Torghelle mégis nagyon szép gólt lőtt. Csertői Autél jól cserélte: a nagyon gyengén játszó Tóth Bence helyett Kiss Tamás érkezett, aki némileg felpörgette a paksiak futballját. Nem volt más lehetősége a csapatnak, mint beszorítani az ellenfelet, és felívelgetni a labdákat. Ebből több veszélyes helyzet is kialakult, mégsem tudták döntetlenre menteni a meccset.

A paksiak szerkezetben nem változtattak, az MTK pedig úgy játszott – szépen és látványosan –, mintha semmi tétje nem lenne a mérkőzésnek. Nehezített a vendégek játékát a pálya minősége, a guruló labda majdnem fél méterre felpattant. Az MTK sokpasszos focijához jó talaj kell. Sokkal jobb volt Garami József együttese, amely megérdemelten nyert a fájóan kevés néző előtt megrendezett találkozón.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik