NB I

Csak a különbség változott

A Kaposvár és a Mezőkövesd reménytelen helyzetbe került, miután a Paks 2-0-ra nyert a Kecskemét ellen az élvonal 27. fordulójának nyitómeccsén.
OTP Bank Liga, 27. forduló
MVM Paks – Kecskeméti TE-Phoenix-Mecano 2-0 (2-0)
Paks, 1000 néző. Játékvezető: Farkas Á.
Paks: Molnár P. – Szabó J., Kovács G., Fiola, Heffler T. – Windecker, Kecskés – Bori, Könyves (Kiss T., 86.), Bartha (Lázok, 90.) – Simon A. (Báló, 77.). Edző: Csertői Aurél
KTE: Polekszics – Póti, Karan, Varga R. (Gyagya, a szünetben), Farkas A. – Eninful (Gréczi, 56.), Vukaszovics – Szécsi, Szavics (D. Pavicsevics, 72.), Pekár – N’Diaye. Edző: Bekő Balázs
Gólszerzők: Könyves (9.), Simon A. (11.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A 18 nyeretlen mérkőzésből álló sorozat lezárása, a diósgyőri diadal után a Kecskemét ellen folytatta a kiesés elleni menekülését a Paks az élvonal 27. fordulójának nyitómeccsén. A vendég alföldiek szokásos védősora megbomlott, ugyanis Forró Gyula ezúttal hiányzott.

A kilencedik percig nem alakult ki komoly helyzet, akkor viszont Simon Attila passzát Könyves Norbert remek érzékkel bombázta a hálóba (1-0). Úgy tűnt, hogy a paksiak állandósítani tudták a diósgyőri formájukat, hiszen a vezetőgóljuk után két perccel Bori Gábor beívelését Simon Attila az ötösről a hálóba fejelte (2-0). A 16. percben N’Diaye szépíthetett volna, de egy remek beadást nem fejjel, hanem lábbal játszott meg, így pedig gól helyett szabadrúgás következett kifelé. A túloldalon Szabó János távoli szabadrúgását Polekszics szögletre mentette.

A huszadik percben egy vendégszöglet után Eninful továbbcsúsztatta a labdát, majd Karan kapura fejelte, de Molnár Péter védett. Négy perccel később Bartha lőtt kapura egy kipattanót, a KTE kapusa kiütötte a labdát. A 29. percben Szavics lőtt 17 méterről a keresztléc fölé. Ebben az időszakban rákezdett az eső, és pillanatokon belül szakadni kezdett. Kétgólos hátrányban sem adta fel a meccset a Kecskemét: kisvártatva Pekár lövését hárította Molnár. A szünet előtt Pekár szabadrúgása zúgott el a kapu fölött.

A szünet után Bori Gábor veszélyes szabadrúgását védte vetődve Polekszics. A másik oldalon Pekár szabadrúgását Molnár lábbal mentette, Karan ismétlése pedig elkerülte a kaput. Az 52. percben Heffler Tibor remek lövését a vetődő vendégkapus kiütötte, majd a szöglet után is nagyot mentett Bartha kísérleténél. Az 58. percben Heffler passza után Könyves közelről lőtt, de Polekszics ezúttal is bravúrral védett. A másik kapu előtt Gréczi lapos passzát a középen, nagy helyzetben érkező N’Diaye nem érte el.

A 66. percben Gyagya szabadrúgása megpattant a sorfalon, és a kapu mellé szállt. A kapujából kifutó Molnár Péter szabálytalankodott N’Diayéval szemben, de a játékvezető nem ítélt büntetőt, mert asszisztense lest jelzett – tévesen. A 79. percben Gyagya lerántotta Könyvest, de a bírónál ez sem ért tizenegyest. Két perc elteltével Báló szabadrúgása lepattant a sorfalról, éppen Heffler elé, aki a kapufa mellé lőtt.

A paksiak a Diósgyőr elleni 4-0 után ismét nyertek, a kecskeméti pedig a Debrecen elleni 0-5 után megint vesztettek. Csak a különbség változott… A korábban még kiesőhelyen álló tolnaiak újabb sikerével a Kaposvár és a Mezőkövesd tulajdonképpen reménytelen helyzetbe került, hiszen már csak matematikailag kerülhetik el a búcsút.

– Azért szép a labdarúgás, mert megvan az egyetemes szabályzata, amely azt tartalmazza, hogy két csapat játszik kilencven percig, illetve addig, ameddig a játékvezető le nem fújja a meccset. Ez a találkozó viszont csak húsz percig tartott, és egy csapat játszott, az pedig a Paks volt – kezdte a Rangadó.hu szakértője, Gyimesi László, a Bp. Honvéd egykori válogatott játékosa. – A semleges nézőnek nem biztos, hogy könnyű volt végigülnie a mérkőzést. Ha a KTE így játszik a jövő héten is, nem lenne meglepetés, ha a Pápától is kikapna. A paksiaknak a játékosállományuk és a játéktudásuk alapján nem itt kellene állniuk a tabellán, persze, egy csapat életében van olyan, hogy mindegy, mit tesznek a játékosok, becsúszik egy ilyen széria, ami aztán varázsütésre megszakad. A helyzetük miatt érthető, hogy kettő-null után már inkább az órát nézték, és ha lehetett volna, ki sem jönnek a második félidőre. Bizonyára érezték, hogy nem veszélyes a mai ellenfél, pedig ennél sokkal jobb a Kecskemét. Hogy nem voltak veszélyesek a kapura, az egy dolog, de olyan álmosan játszottak, hogy azt hittem, a paksiak késleltetett hatású kávét itattak velük, ami csak tizenöt-húsz perc után hat. A Kecskemétben is benne van a kifejezetten élvezetes támadójáték. Nem hiszem, hogy az utazástól fáradtak el, vagy az időjárástól voltak ilyen tompák.

Olvasói sztorik