NB I

Szűcs Lajost kitömték Pakson

A házigazda tolnaiak a hajrában már örömjátékot produkáltak, és 4-0-ra verték a Pápát.
OTP Bank Liga, 29. forduló
MVM Paks – Lombard Pápa Termál FC 4-0 (1-0)
Paks, 900 néző. Játékvezető: Vad II
Paks: Molnár P. – Heffler T., Fiola, Kovács G., Szabó J. – Kecskés (Nagy R., 69.), Windecker – Könyves (Kulcsár D., 64.), Bori, Bartha (Báló, 81.) – Simon A. Edző: Csertői Aurél
Pápa: Szűcs L. – Nagy S., Sekour, Jagodics B., Németh M. – Eszlátyi (Marics, 71.), Présinger, Kulcsár K., Király B. (Horváth R., 23.) – Kenesei, Orosz M. (Venczel, 84.). Edző: Nagy Mihály
Gólszerzők: Könyves (39.), Bartha (49.), Simon A. (80.), Heffler T. (84.)
Kiállítva: Kulcsár K. (28.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Sok hiányzója volt a Pápa csapatának szombat délután, hiszen Tóth Gábor, Csizmadia Csaba, Nagy Tamás és Peter Struhar eltiltás, Georges Griffiths, Tajthy Tamás és Lazar Arszics pedig kisebb-nagyobb sérülés miatt nem játszhatott. A hazaiaknál Éger László betegség miatt nem állt rendelkezésre, de hiányzott Nyári Tibor, Horváth Gábor és Nagy Olivér is.

A harmadik percben Bori Gábor szögletét Kovács Gábor az ötösről a keresztlécre fejelte. A második paksi sarokrúgás után Kecskés lőtt a kapu mellé. A tizedik percben Kenesei szabadrúgását Sekour fejelte kapura 15 méterről, de nem talált kaput. A 28. percben Kulcsár Kornél hátulról buktatta Barthát, ezért a játékvezető kiállította. A 32. percben Kenesei középről, 28 méterről a kapu mellé lőtt. A másik oldalon Kecskés passza után Simon Attila szembekerült a kapussal, megtolta a labdát, de Szűcs Lajos leért és megfogta.

A 35. percben Bartha 23 méterről rácsavarta a labdát, ami a kapufát súrolva hagyta el a pályát. Újabb egy perc elteltével a tizenhatosra betörő Könyves elől tisztáztak az utolsó pillanatban szögletre a vendégek. A sarokrúgást követően Könyves lőtt, de a labda mellé ment. A 39. percben Bori passzolt a kilépő Könyves elé, aki levette a labdát, majd kivárt, és az elfekvő Szűcs fölött az ötösről a hálóba lőtt (1-0). Ezután Bartha 21 méterről lőtt, Szűcsnek nyújtózkodnia kellett, hogy szögletre tudja tolni.

A szünet után Windecker távoli lövését a pápai kapus a levegőben úszva tolta szögletre. A 49. percben Bartha kapott labdát Kecskéstől, és balról, 19 méterről kilőtte a kapu hosszú alsó sarkát (2-0). Három perc múlva egy hazai szöglet után Kovács Gábor az oldalhálóba lőtt, majd Szabó János szintén az oldalhálót találta el. A 63. percben Windecker váratlanul lőtt, de Szűcs kiütötte a labdát.

A 75. percben Kulcsár lövése alig ment el a kapufa mellett. A nyolcvanadik percben először Bartha lőtt, de Szűcs Lajos vetődve kitolta a labdát, Szabó János egy nagy sprint után az alapvonaltól visszaemelte, Simon Attila beletette a lábát, és kétszázadik élvonalbeli meccsén megszerezte idei 18. gólját (3-0). A 84. percben Heffler Tibor 22 méterről a rövid alsóba lőtt egy szabadrúgást (4-0). A 92. percben Kulcsár Dávid bombázott 17 méterről, de Szűcs Lajos ezúttal védeni tudott – tudósított az MVM Paks honlapja.

– Lázam ma már nincs, de nagyon megfáztam a szombathelyi mérkőzésen, keddtől nem is edzettem – kezdte a Rangadó.hu szakértője, Éger László, a Paks játékosa, aki betegsége miatt kihagyta a Pápa elleni bajnokit. – Ez egy nagyon sima meccs volt, amelyet végig uraltuk, a győzelmünk nem forgott veszélyben. Az első félidőben is végig mi irányítottunk, nekünk voltak helyzeteink, akkor is, amikor a pápaiak még tizenegy emberrel játszottak. Ilyen arányban is megérdemelt a sikerünk. Mezőkövesden kettő-nullás hátrány után kettő-kettőre mentettük a meccset, de meg is nyerhettük volna. Szerintem is ott adta vissza a sors, amit korábban elvett tőlünk. A Ferencvárossal játszunk az utolsó fordulóban, oda sem feltartott kézzel megyünk, hiszen arra alapozhatunk, hogy jó ideje veretlenek vagyunk, és gólt sem kaptunk.

Olvasói sztorik