Felhőtlen volt az öröm

A válogatottban góllal debütáló Varga Roland nem csalódott, amiért nem sikerült a címvédés az ETO-nak.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Múlt csütörtökön Dániával játszott 2-2-es döntetlent felkészülési mérkőzésen a magyar válogatott. A debreceni Nagyerdei Stadionban rendezett találkozón több újoncot is avatott Pintér Attila szövetségi kapitány, köztük a Győri ETO támadóját, Varga Rolandot. A szünetben becserélt 24 éves csatár debütálása tökéletesre sikeredett, hiszen ő fejelte a mienk második a találatát a hetvenedik percben. A Rangadó.hu megkereste a szépségdíjas gólt szerző labdarúgót, aki elmondta, hogy nehéz volt játszani a gyorsan futballozó dánok ellen.

– Belülről nehezebb volt, mint amikor a padon ültem, és onnan néztem a meccset – kezdte Varga Roland. – Más volt, amikor ellenem játszottak. Nehéz volt, és úgy gondolom, hogy ez egy jó játékosokból álló dán csapat volt. Az biztos, hogy gyorsabban játszottak, mint mi, úgyhogy nem volt egyszerű mérkőzés.

– Milyen érzés volt debütálni? Számított rá, hogy pályára léphet?
– Valamilyen szinten számítottam rá, hogy be fog tenni a szövetségi kapitány. Azt nem tudtam, hogy mennyi időre, de azért reménykedtem, hogy pályára fogok lépni, és így is készültem. Nagyon örültem, hogy beállhattam. Ha nem szereztem volna gólt, akkor is örültem volna, hogy debütálhattam, de így a góllal pedig felhőtlen volt az öröm.

– Hogy emlékszik vissza a nem mindennapi találatra?
– Koman Vladimirnél volt a labda, és úgy láttam, hogy a beadáson kívül nem nagyon van más választása, maximum rálőhette volna. Érkeznem kellett mindenképp, és szerencsére jó helyre adta be, én pedig valahogy befejeltem. A csapattársak és az ismerősök közül is sokan gratuláltak, úgyhogy jó érzés volt mindenképpen.

– A DVSC vasárnapi győzelme után eldőlt, hogy nem sikerülhet a címvédés az ETO számára. Mennyire csalódottak?
– Azt hiszem, hogy nagyon csalódottak nem lehetünk, mert azért az ezüstérem sem olyan rossz. Ha a tavaszi szezont nézzük, akkor pedig abszolút nem lehetünk csalódottak, hiszen mindössze egyetlen vereségünk volt és két döntetlenünk. Nagyon jó tavaszt zártunk, sajnos ez most csak ennyire volt elég. Mi is követtünk el olyan hibákat, amelyeket nem szabadott volna, és akkor talán más lett volna ez a végjáték.

– Az utolsó fordulóban a Mezőkövesddel találkoznak. Mit vár az összecsapástól?
– Természetesen szeretnénk nyerni, hiszen jó szériában vagyunk. Attól függetlenül, hogy nem lesz tétje a meccsnek, nekünk azért ugyanolyan fontos lesz, és ugyanúgy győzelemre fogunk játszani.