NB I

Itt a legújabb Pintér-keret

Többek közt Radó András, Megyeri Balázs, Zsidai László, Tőzsér Dániel és Kalmár Zsolt is készülhet a dánok ellen, Szalai Ádám viszont ismét kimaradt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Május 22-én a dán csapat lesz a magyar válogatott ellenfele a debreceni Nagyerdei Stadionban rendezendő barátságos mérkőzésen. A szövetségi kapitány kijelölte a 26 mezőnyjátékosból és négy kapusból álló keretet.

Miután hétvégén egy bajnoki forduló még megelőzi a jövő csütörtöki válogatott mérkőzést, Pintér Attila szerette volna, ha az esetleges sérülések miatt senkit sem ér váratlanul a meghívó, ezért első körben 26 mezőnyjátékost és négy kapust jelölt a dánok elleni meccsre készülő együttesbe, és a hétvégét követően szűkíti a keretet. Nem készülhet a találkozóra a napokban súlyos sérülést szenvedett Leandro de Almeída, valamint az ugyancsak sérült Bogdán Ádám, míg Lovrencsics Gergő klubkötelezettségei miatt hagyja ki a mérkőzést.

Ott lesz azonban a jövő heti felkészülésnél Korcsmár Zsolt, aki egy vállsérülése miatt hosszabb ideig nem játszott klubcsapatában.

– Korcsmár nem játszott az elmúlt két hónapban, de szeretném, ha ő is megismerné a csapat játékát, vele is meg tudnám beszélni az elképezéseinket, ezért annak ellenére is behívtuk, hogy tudjuk, egyelőre nincs száz százalékos állapotban – mondta az MLSZ honlapján Pintér Attila.

A válogatott kerete

Kapusok: Gulácsi Péter (Red Bull Salzburg, osztrák), Megyeri Balázs (Olympiakosz, görög), Horváth Tamás (Mezőkövesd), Rózsa Dániel (Haladás)

Védők: Varga József (Middlesbrough, angol), Vanczák Vilmos (Sion, svájci), Lipták Zoltán (Győri ETO), Fiola Attila (Paks), Lang Ádám (Győri ETO), Juhász Roland (Videoton FC), Korhut Mihály (Debrecen), Szabó János (Paks), Heffler Tibor (Paks), Korcsmár Zsolt (Greuther Fürth, német)

Középpályások: Zsidai László (Debrecen), Elek Ákos (Diósgyőr), Radó András (Haladás), Kovács István (Videoton FC), Tőzsér Dániel (Watford, angol), Kalmár Zsolt (Győri ETO), Pátkai Máté (Győri ETO), Szakály Péter (Debrecen), Koman Vladimir (FK Ural, orosz), Stieber Zoltán (Greuther Fürth, német), Nagy Gábor (Haladás)

Támadók: Gyurcsó Ádám (Videoton FC), Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva, orosz), Varga Roland (Győri ETO), Rudolf Gergely (Győri ETO), Nikolics Nemanja (Videoton FC), Futács Márkó (DVTK)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik