NB I

Ez az NB II-ben is kevés lenne

A címvédő Győri ETO kiütéses, 5-0-s győzelmet aratott a már kiesett Kaposvári Rákóczi otthonában az élvonal utolsó előtti fordulójában.
OTP Bank Liga, 29. forduló
Kaposvári Rákóczi – Győri ETO FC 0-5 (0-3)
Kaposvár, 1000 néző. Játékvezető: Fábián
Kaposvár: Rusák – I. Diallo, Lebbihi (Thian, 27.), Hadaró – Addo, Coroian – Florean, Balázs B., Firtulescu, Bőle (Böjte P., 81.) – Murai (Dominic, 72.). Edző: Selymes Tibor
Győr: Kamenar – Svec, Lang, Lipták, Dinjar – Pátkai, Strestík (Kalmár Zs., 65.), Kamber (Trajkovics, 71.) – Varga R., Rudolf G., Andrics (Dudás, 77.). Edző: Horváth Ferenc
Gólszerzők: Andrics (3.), Lipták (8.), Rudolf G. (31., 66.), Trajkovics (73.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A címvédéssel kapcsolatos halovány reményeit a Győr csak győzelem esetén őrizhette meg, és erre jó esélye volt a már kiesett Kaposvár otthonában.

A harmadik percben Rudolf Gergely sarokkal helyzetbe hozta Pátkai Mátét, aki továbbpasszolta a labdát, Andrics pedig a hálóba lőtt (0-1). Öt perccel később Dinjar szabadrúgását Lipták fejelte a hálóba (0-2). A 11. percben egy kaposvári szabadrúgás után Strestík ellökte Lebbihit, ezért a játékvezető büntetőt ítélt, amit Firtulescu magasan a kapu fölé lőtt. A huszadik percben Strestík lövése süvített el a keresztléc fölött. A 31. percben Varga Roland beadása után Andrics lövését még kivágták a gólvonalról a hazaiak, de a kipattanót Rudolf Gergely higgadtak a hálóba lőtte (0-3).

A magabiztos vezetés és a játékban megmutatkozó osztálykülönbség némileg elaltatta, kényelmessé tette a győrieket, mert a második félidőben sokáig semmilyen említésre érdemes esemény nem történt, csak unalmas mezőnyjátékkal teltek a percek. A 65. percben Murai Márk került a földre a tizenhatoson belül Michal Svec szorításában, de büntető helyett a Kaposvár fiatal játékosa kapott sárga lapot. A másik oldalon Rudolf Gergely tizenhatoson kívülről megeresztett bombáját Rusák kapus nem védhettek (0-4). A 73. percben egy szabadrúgás után Lipták Zoltán passzolt a kapu elé, ott pedig érkezett Trajkovics, és a hálóba lőtt (0-5).

A 75. percben Andrics centerezése után Trajkovics került nagy helyzetbe, de közeli lövését Rusák védte. A 84. percben Rudolf Gergely fejesét is fogta a somogyiak kapusa. A Kaposvár ezzel a meccsel búcsúzott hazai közönségétől élvonalbeli meccsen – a somogyiak alaposan leszerepeltek.

– Rudolf Gergely sarkazós passzáért és bombagóljáért érdemes volt megnézi ezt a meccset – kezdte a Rangadó.hu állandó szakértője, Herédi Attila, az Újpest egykori válogatott játékosa, majd vezetőedzője. – Az első félidő focisuli-jellegű volt, a győriek tíz perc alatt lerendezték a mérkőzést. A kaposváriak visszajöhettek volna a meccsbe, ha bemegy a tizenegyes, talán jobban hisznek a pontszerzésben, de elszalasztották. Nagyon nagy volt a különbség a két együttes között, de a hazaiaknak hat-hét hiányzójuk volt, és sok játékosuk nem ütötte meg az NB I-es szintet, illetve nem funkcionáltak csapatként. Minden edző rémálma úgy motiválni egy csapatot, hogy már semmi tétje nincs a meccsnek. Teljesen szétesett a Kaposvár, bár a Győr egyébként is hozta volna a meccset. Az ETO dicsérete, hogy felszabadultak futballozott, ami ilyen helyzetben nem könnyű.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik