NB I

„Nem a saját kezünkben van a sorsunk”

Varga Rolandnak nincs baja az üldöző szereppel, mégis inkább a tabella élén állna.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az élvonal 24. fordulójában a Győri ETO hazai pályán 2-1-re legyőzte a Kecskemétet. Mivel a Debrecen 5-2-es vereséget szenvedett az MTK otthonában, a címvédő öt pontra megközelítette a listavezetőt, és javított pozícióján a bajnoki címért zajló versenyfutásban. A Győr szombaton, Pápán lép pályára azzal a céllal, hogy az újabb három pont megszerzésével továbbra is nyomás alatt tartsa a DVSC-t.

A Rangadó.hu megkeresésére a Kecskemét ellen az utolsó pillanatban győztes gólt szerző Varga Roland elmondta, hogy lát még esélyt az ETO bajnoki címvédésére.

– Nagyot harcoltak a Kecskemét ellen. Milyen volt a mérkőzés?
– Nagyon nehéz győzelem volt, mert a Kecskemét egy roppant szervezett csapat – kezdte a Győri ETO támadója, Varga Roland. – Sajnos csak rajtunk múlt, hogy nem tudtunk több góllal nyerni, mert a helyzetek nagy részét kihagytuk. Szerencsére nem adtuk fel, és az utolsó pillanatban sikerült értékesítenem egy helyzetet, és megnyertük a mérkőzést.

– A győztes gól után látszott, hogy nagyon felszabadult…
– Extázisba kerültem, az biztos. A mérkőzésen volt két nagy helyzetem, amit berúghattam volna, ezzel könnyíthettem volna a csapat helyzetén. Sajnos ezek kimaradtak most is. Az előző meccseken is voltak nagy helyzeteim, de nem tudtam gólt szerezni, pedig mindig oda tudtam kerülni. Most szerencsére a legjobbkor szakadt meg a góltalanság.

– Az utóbbi mérkőzéseken úgy tűnik, mint ha az ETO szurkolói sokkal hangosabbak lennének. Egymásra talált a közönség és a csapat?
– Úgy érzem, hogy a szurkolók eddig is mellettünk álltak. Most is próbálják segíteni a csapatot – amiért köszönet is jár nekik –, mi pedig megpróbáljuk ezt viszonozni jó játékkal és jó eredménnyel. Remélem, ezután csak még jobb lesz.

– A Debrecen ellen nagyon jó mérkőzést játszottak, de akkor még nem sikerült faragniuk a hátrányból. Most milyennek látja az esélyeket a bajnoki címre?
– A Loki nagyon jó csapat, nem hiába van ott a tabella elején. Szerintem sikerült velük felvennünk a versenyt. Egy kis szerencsével meg is tudtuk volna nyerni a találkozót. Van még hat mérkőzés. Egyértelmű, hogy nem a saját kezünkben van a sorsunk. Látok még rá esélyt. A következő fordulóban sok minden eldőlhet. Minél több pontot kell szereznünk, és majd meglátjuk, ez mire lesz elég.

– Tavaly az ETO magabiztosan nyerte a bajnokságot. Idén viszont az elsőszámú üldözőnek számít. Melyik szerep a jobb?
– Nehéz kérdés. Mindkét helyzetnek megvannak az előnyei és a hátrányai is. Hogy melyik a jobb, azt pontosan nem tudom eldönteni, de az biztos, hogy jobban örülnék neki, ha mások üldöznének minket.

– A tavaszi szezon eleje nyögvenyelősen indult. Nehezen szoktak bele az új rendszerbe?
– A Fradi ellen egy-egyes döntetlent játszottunk, ami szerintem nem egy rossz eredmény, pláne idegenben. Utána jött a Pécs elleni – egyetlen – rossz meccsünk, és ez alapján mindenki le akart írni minket. De sikerült visszajönnünk abból a meccsből, és azóta egyre jobb a csapat játéka.

– És a két edző közti különbség? Pintér Attila a gyors kontrákra épített, míg Horváth Ferencnél a Győr végig támad és uralja a játékot…
– Úgy gondolom, jó játékosok alkotják a csapatunk, és ha valaki tud futballozni, az alkalmazkodni is tud a különféle hadrendekhez.

Olvasói sztorik