NB I

Győztes fejes az utolsó pillanatban

A bajnoki címvédő Győri ETO 2-1-re nyert a Kecskemét ellen az élvonal 24. fordulójának zárómeccsén.
OTP Bank Liga, 24. forduló
Győri ETO FC – Kecskeméti TE-Phoenix-Mecano 2-1 (0-1)
Győr, 2200 néző. Játékvezető: Solymosi
Győr: Kamenár – Svec, Lipták, Dinjar, Lang – Kamber, Trajkovics (Andrics, 70.), Varga Roland, Rudolf G. – Strestík (Burgos, 81.), Kronaveter (Kalmár, 55.). Edző: Horváth Ferenc
KTE: Polekszics – Póti, Karan, Varga Róbert, Forró – Eninful, Vukaszovics – Szécsi, Szavics (Balázs Zs., 67.), Gréczi (Nagy P., 89.) – Simon A. (N’Diaye, 77.). Edző: Bekő Balázs
Gólszerzők: Strestík (65.), Varga R. (93.), illetve Gréczi (9.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Videoton gyengélkedése és a Debrecen váratlan veresége miatt a Győr előtt megnyílt az út a felzárkózás felé, de ehhez nyernie kellett az utóbbi hetekben egyre jobb formába lendülő, az előző fordulóban éppen a székesfehérváriakat verő Kecskemét ellen.

A negyedik percben Varga Roland veszélyes szabadrúgását Polekszics kiütötte, majd Kamber fejesét is megfogta. A kilencedik percben egy kontra végén megszerezte a vezetést a Kecskemét: a rutinos csapatkapitány, Szavics adott pontos labdát Gréczi Gábornak, aki a tizenhatoson belül kicselezte a védőjét (Svec volt az áldozat), majd fiatal korát meghazudtoló higgadtsággal a hálóba lőtt (0-1). A 13. percben Strestík sarokkal maga elé tette a labdát – gyönyörű megoldás volt –, majd nagy erővel a kapu mellé lőtt.

Három perccel később Rudolf Gergely beadását a nagy helyzetben lévő Varga Roland rosszul találta el, de így lett jó a kaputól két méterre helyezkedő Trajkovicsnak, ám ő is elvétette – óriási egyenlítései lehetőség volt. A huszadik percben Varga Roland beadása után Strestík szabálytalankodott a védőjével szemben, úgyhogy hiába került a labda a hálóba, kifelé járt a szabadrúgás. A negyvenedik percben Kronaveter lőtt a kapu fölé.

A KTE gólja után nagy fölénybe került a bajnoki címvédő, több nagy helyzetet alakított ki, de az összeset elpuskázta, miközben a látogatók vezettek néhány tetszetős ellenakciót.

A szünet után Rudolf Gergely lapos beadását Varga Roland nagy helyzetben a kapufa mellé lőtte. Az 53. percben Szécsi Márk bombázott fölé. Hat perccel később Szécsi beadása után Simon András nagy helyzetben lőtt, de Kamenár lábbal védett. A 61. percben Trajkovics a földre került a tizenhatoson belül Póti Krisztián mellett, de a büntető elmaradt. A játék képe nem változott: a győriek fölényben voltak és veszélyesen támadtak, az alföldiek pedig bátran kontráztak.

A 65. percben egyenlített az ETO: a Varga Róbert által kifejelt labdát Strestík a tizenhatos vonaláról kapura lőtte, Polekszics takarásban volt, így a labda a hálóban kötött ki (1-1). Ezután néhány percig nem alalultak ki ziccerek, a hazaiak erőt gyűjtöttek a hajrára, hiszen szerették volna eldönteni a meccset a saját javukra. A 79. percben Balázs Zsolt remek beadását Dinjar nagyszerűen mentette Szécsi elől. A hajrában N’Diaye lőtt fölé, a túloldalon Andrics nagy ziccerben a kapu mellé bombázott. A 91. percben Varga Roland beadását Rudolf Gergely közvetlen közelről a kapu mellé fejelte. A lefújás előtt Kalmár Zsolt beadását Varga a kapuba fejelte (2-1).

A győriek kihasználták a nagyon fontos lehetőséget, és három pontot tudtak faragni a listavezető Debrecenen. A KTE ezúttal is remekül helytállt.

– Győri szemszögből benne volt a meccsben a vereség, hiszen null-egynél a kecskemétiek kihagytak egy ziccert. Ha jobban ráéreznek Svec feltűnő gyengeségére, és jobban erőltetik azt az oldalt, lehet, hogy rúgnak még egyet. Nem érdemeltek volna győzelmet, mert szinte végig csak védekeztek – elemezte a látottakat a Rangadó.hu szakértője, Hajszán Gyula, a Rába ETO egykori válogatott játékosa. – A hazai csapat most tompán, pontatlanul, a játékot nem érezve futballozott. Ment előre, de azokat a letámadásokat, amit eddig csinált, a sebességet, az együtt mozgásokat nem láthattuk. A szándékot viszont láthattuk, tehát tudták, milyen megoldást kell választani, de olykor métereket tévedtek. Szellemileg és fizikailag sem tűntek fittnek. Jó döntéseket hoztak, de a kivitelezéssel voltak problémák. Sokszor megnyerhették volna a meccset, mert tizenöt percenkét csináltak egy sakk-matt helyzetet, azokkal döntésre kellett volna vinniük a mérkőzést, és a legvégén sikerült is. Nem tudom, ez az öt pont mire lesz elég, a Debrecent esetleg meg tudják-e szorongatni.

Olvasói sztorik