NB I

Három pontért mennek Debrecenbe

A bajnoki címvédő ETO támadója, Varga Roland nem görcsöl azon, hogy csak három gólja van a szezonban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az MTK elleni Magyar Kupa-negyeddöntő kudarca után a Győri ETO ismét a fővárosi kék-fehéreket fogadta, ezúttal a bajnokság 22. fordulójában. Horváth Ferenc együttese sikeresen visszavágott a szerdai kiesésért, és mivel a tabellán a címvédő ETO megelőzte a Videotont, szombaton újabb bajnoki döntőt rendeznek az NB I-ben.

A Rangadó.hu megkeresésére a győriek támadója, Varga Roland elmondta, hogy nem görcsöl, amiért a mostani évadban még csak három gólja van. Leszögezte, hogy Debrecenből mindenképpen három ponttal térnének haza.

– Simának tűnt az MTK elleni mérkőzés. Belülről is az volt?
– Akikkel beszéltem a meccs után, mind azt mondták, hogy sima volt. Belülről sem volt semmi probléma. Kézben tartottuk a meccset, és csak rajtunk múlt, hogy nem rúgtunk többet. De a három-nulla így is szép eredmény – mondta Varga Roland.

– A Magyar Kupából való kiesés mennyire motiválta a csapatot?
– Nagyon feltüzelve léptünk pályára. Volt miért visszavágni az MTK-nak. Remekül játszottunk a kupameccs első félidejében, majd kaptunk egy szerencsétlen gólt, és ez megváltoztatta a mérkőzés dinamikáját. De nem szeretnék már ezzel foglalkozni. A lényeg, hogy most revánsot vettünk, és sikerült győzni.

– Egyre jobbak az ETO eredményei. Kezd beérni Horváth Ferenc munkája?
– Az eredmény és a játék is azt mutatja, hogy hétről-hétre jobb a brigád. A csapat összeérett. Remélem, hogy ezt meg tudjuk mutatni szombaton is a Debrecen ellen.

– Mennyiben különbözik Horváth Ferenc és Pintér Attilá játékrendszere?
– Minden edző más. Mindenkinek megvan a maga elképzelése és taktikája, amivel felkészíti a csapatot. Nekünk a mostani taktika is nagyon fekszik. Támadunk, és megpróbálunk minél kevesebb gólt kapni. Ez valamikor sikerül, de valamikor nem.

– Az idei szezonban összesen háromszor talált be. Nincs hiányérzete a gólok miatt?
– Mindenki szeret gólt lőni, de úgy érzem, hogy a játékom rendben van. Remélem, előbb-utóbb elindulok fölfelé a gólszerzésben is, de nem vagyok türelmetlen. Teszem a dolgomat és majd jönnek a gólok is. Van még nyolc forduló. Bármi megtörténhet.

– Harmadik félidő vasárnapi adásában Puhl Sándor a forduló legjobb játékvezetői döntésének választotta, hogy a bíró sárgát adott önnek műesésért tizenegyes helyett. Mit szól a döntéshez?
– Igazából mindegy, mi a véleményem, mert a játékvezető nem fújta be. Én úgy érzem, hogy tizenegyes volt. A körülöttem álló csapattársaim is így érezték. A bíró másképp gondolta, sajnos ez van. Én nem akartam elesni.

– Egy hétig mindenki arról beszélt, hogy a Videoton–Debrecen meccs a bajnoki döntő. Közben a Győr megelőzte a Videotont, és feljött nyolc pontra a Debrecen mögé. A szombati Debrecen–Győr meccs lesz a bajnoki döntő?
– Nem hiszem, hogy bajnoki döntő lesz, de az biztos, hogy a DVSC újabb nagy lépést tehet a bajnoki cím felé, ha legyőz minket. Abban viszont biztosak lehetnek, hogy pontokért megyünk oda.

Olvasói sztorik