NB I

Az angol C-válogatott a keddi ellenfél

Az U19-válogatott edzője, Mészöly Géza kemény meccsre számít az idősebb játékosokból álló ellenféllel szemben.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A nyári, hazai rendezésű Európa-bajnokságra készülő magyar U19-válogatott utolsó edzőmeccsét játssza a tavaszi sorozatban. Kedden 19 órától az angolok C-válogatottja lesz a mieink ellenfele. A vendégek kerete alacsonyabb osztályban szereplő, félprofi vagy amatőr szerződéssel rendelkező U23-as játékosokból áll, vagyis jellemzően három-négy évvel idősebb futballisták ellen veszik fel a küzdelmet fiataljaink.

A mieink keretéből sérülés miatt hiányzik a csapatkapitány, Németh Márió, ugyanakkor visszatért az együttesbe mandulaműtétje után Hrabina Alex, valamint bokasérülését követően Lorentz Márton, és visszatért a keretbe a múlt héten a felnőtt válogatottban bemutatkozó Kalmár Zsolt is.

– A felkészülés hajrájához közeledve szerettük volna kipróbálni magunkat egy fizikálisan erős, kimondottan agresszív futballt játszó rivális ellen, ezért örülök, hogy sikerült lekötni az angolok elleni összecsapást – mondta az MLSZ honlapján Mészöly Géza szövetségi edző. – Bár az angolok játékosai nem a legmagasabb osztályokban szerepelnek, összeszokott válogatottat alkotnak, nagyon nehéz dolgunk lesz ellenük. Ez lesz a tavaszi felkészülésünk utolsó meccse, ezt követően június második felében találkozunk újra, akkor már tényleg az utolsó csiszolások következnek a játékunkban. Bízom benne, hogy hasonlóan eredményesek leszünk, mint az előző meccseinken.

A találkozót a Szusza Ferenc Stadionban rendezik, ahol Mészöly Géza az Újpest vezetőedzőjeként sok nagy csatát átélt, két alkalommal is bajnoki ezüstéremig vezette a friss MK-győztes lila-fehéreket.

– Gyönyörű emlékek kötnek a Szusza Ferenc Stadionhoz és az Újpesthez, ezért nagyon örülök, hogy visszatérhetek a Megyeri útra, és hosszú idő után újra meccselhetek itt – fogalmazott a szakvezető. – Félelmetesen jó hangulatú összecsapásokat játszottunk annak idején a stadionban, az első kinevezésem utáni nagy menetelésünket a mai napig a legszebb edzői élményeim közé sorolom, még ha végül csak ezüstérmekig is jutott el a csapat. Az U19-válogatott tagjainak nagyon sokat meséltem a Szusza Ferenc Stadionban átélt nagy csatákról, a rengeteg szép élményről, bízom benne, hogy ők is átélhetik, mennyire fantasztikus érzés nagyszerű közönség előtt egy ilyen remek arénában szerepelni.

A mérkőzésre a belépés ingyenes, a találkozót a Sport1 19 órától élőben közvetíti.

A magyar válogatott kerete

Kapusok: Székely György (1860 München, német), Leindler Domonkos (Szolnok), Hrabina Alex (Budaörs)

Védők: Medgyes Zoltán (Haladás), Asztalos Dávid (MTK), Bobál Dávid (Bp. Honvéd), Tamás Krisztián (AC Milan, olasz), Talabér Attila (MTK), Lenzsér Bence (Győri ETO), Lorentz Márton (Puskás Akadémia)

Középpályások: Nagy Dominik (Ferencváros), Csábi Mihály (Bp. Honvéd), Kalmár Zsolt (Győri ETO), Mervó Bence (Győri ETO), Berecz Zsombor (Vasas), Zsótér Donát (Szolnok)

Támadók: Farkas Zoltán (Győri ETO), Bobál Gergely (Bp. Honvéd), Varga Szabolcs (Heerenveen, holland), Kővári Róbert (Pécsi MFC), Vida Krisztofer (FC Twente, holland), Tóth László (Puskás Akadémia)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik