Hírek

Ukrajnát is megverték a fiatalok

A magyar U19-válogatott 4-1-re győzött a Balmazújvárosban rendezett barátságos mérkőzésen.

Kapcsolódó cikkek

Nemzetközi U19-es felkészülési mérkőzés
Magyarország–Ukrana 4-1 (3-0)
Balmazújváros
Magyarország: Székely – Talabér, Asztalos, Bobál D. (Lenzsér, 77.), Forgács – Nagy D., Mervó (Berecz, 74.), Kalmár (Medgyes, 74.) – Farkas Z. (Kővári, 61.), Bobál G. (Vida, 61.), Varga Sz. (Tóth L., 61.). Szövetségi edző: Mészöly Géza
Gólszerzők: Kalmár (tizenegyesből 20.), Mervó (25., 36., 50.), illetve Karatin (tizenegyesből 54.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A nyári, hazai rendezésű Európa-bajnokságra készülő magyar U19-válogatott szerdán újabb edzőmérkőzést játszott, ezúttal Balmazújvárosban, az ukránok korosztályos csapata ellen.

A mérkőzés első 15 percében többet birtokolta a labdát az ellenfél, a magyar térfélen zajlott a játék, és néhány veszélyes lehetőség is adódott a kapunk előtt. Ezután kiegyenlítettebb lett a mérkőzés, és a huszadik percben megszerezték a vezetést a mieink: a Bobál Gergely ellen elkövetett szabálytalanságért megítélt büntetőt Kalmár Zsolt magabiztosan értékesítette (1-0). Öt perccel később Kalmár szabadrúgása után nem tudtak felszabadítani a védők, Mervó Bence pedig hét méterről a hálóba passzolt (2-0).

Az ukránok a mezőnyben nem játszottak alárendelt szerepet, néhányszor sikerült zavart okozniuk a magyar védelemben, de a gólszerzésben Mészöly Géza csapata jeleskedett: a 36. percben Kalmár ívelését Varga Szabolcs a kapufa mellől visszafejelte középre, az érkező Mervó pedig közelről a hálóba továbbított (3-0), így magabiztos előnnyel zárult az első félidő.

A második játékrészt a magyarok kezdtek jobban, és az ötvenedik percben megszületett a negyedik gól is: egy szögletet követően nem tudtak felszabadítani az ukrán védők, Mervó Bence került helyzetbe, kilenc méterről kapura lőtt, a kapus csak hozzáérni tudott a labdához, az a kezéről a hálóba pattant (4-0). Az 54. percben Asztalos Dávid vágta fel Artem Radcsenkót a tizenhatoson belül, a jogos tizenegyest Igor Karatin értékesítette (4-1).

A játékrész második felére minden cserejátékosának lehetőséget adott Mészöly Géza, és akár két-három további magyar is feliratkozhatott volna a gólszerzők közé, ugyanis helyzetek sokaságát dolgozták ki, köztük tiszta ziccereket is. A befejezések azonban nem voltak pontosak, így nem lett kiütés a vége, „csak” sima győzelem – tudósít az MLSZ honlapja.

Olvasói sztorik