NB I

„Be kell húznunk négy meccset”

Az ETO fiatal irányítója, Kalmár Zsolt szeretne csúcsformába kerülni a júliusi, hazai rendezésű U19-es Európa-bajnokságra.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az élvonal 26. fordulójában a Győri ETO hazai pályán 1-0-ra legyőzte az Újpestet, így továbbra is üldözi az éllovas Debrecent. A bajnoki címvédő szombat este Felcsúton lép pályára, a Pancho Arénában. A találkozó érdekes lehet Kalmár Zsolt számára, ugyanis a tehetséges játékos nyáron is pályára léphet az impozáns létesítményben, a hazai rendezésű U19-es Európa-bajnokságon.

A Rangadó.hu megkeresésére elmondta, hogy négy győzelemmel számol az utolsó négy bajnoki fordulóban, és hozzátette, szeretne bizonyítani Pintér Attila szövetségi kapitánynak a felnőtt válogatottban.

– Milyen volt az Újpest elleni mérkőzés?
– Úgy érzem, kicsit álmosan játszottunk. Nehéz dolgunk volt, mert nem számítottunk rá, hogy az Újpest ennyire vissza fog állni. Nem sikerült járatnunk a labdát, és elég pontatlanok is voltunk – mondta Kalmár Zsolt.

– A Győrnek nem ment, vagy az Újpest rontotta el az ETO játékát?
– Nekünk sem ment úgy, mint az elmúlt mérkőzéseken. Nem tudtuk megtartani a labdát, és az átlagosnál kevesebbet passzoltunk. Szerencsére a második félidőben több helyzetet tudtunk kialakítani, és lőhettünk volna több gólt is, ha az utolsó passzok jól sikerülnek.

– Négy fordulóval a vége előtt három pont a hátrányuk. Mennyi esélyt lát a bajnoki címvédésre?
– Nemrég még nyolc pont volt a hátrányunk, és ezt sikerült háromra lefaragnunk. Csak saját magunkkal kell foglalkoznunk. Be kell húznunk négy meccset, és majd meglátjuk, hogy május végén ez mire lesz elég.

– Horváth Ferencnél alapember lett. Elfogadták a csapat rutinos játékosai?
– Örülök neki, hogy számít rám az edző. Nagyon jól érzem magamat a csapatban, a társak is sokat segítenek a pályán kívül és azon belül is. Nagyon jó a hangulat az öltözőben. Úgy érzem, befogadtak.

– Sokan a magyar bajnokság legnagyobb tehetségének tartják. Vörösbaranyi József menedzser is említette egy interjúban, hogy külföldön keres csapatot önnek. Hogy áll most a dolog?
– Mostanában nem beszéltünk róla, így nem tudok semmilyen fejleményről beszámolni.

– Melyiket tartja jobb példának? Amikor valaki nagyon fiatalon kikerül, vagy azt, amikor két-három év első osztályú játék után megy külföldre?
– Mindenki máshogy látja, van jó és rossz példa mindkettőre. Van még két hónap a bajnokság végéig és az Európa-bajnokságig. Kivárom a nyarat, és majd meglátjuk hogyan tovább. Jó döntést fogok hozni.

– Szombat este a Puskás Akadémia otthonában játszanak. Milyen meccset vár?
– Szerintem jó mérkőzés lesz. A Puskás Akadémiának remek támadói vannak, nem szabad félvállról vennünk a találkozót. Ha a saját játékunkat tudjuk játszani, akkor meglehet a győzelem.

– A Pancho Aréna különleges lehet, hiszen nyáron visszatér majd, amikor a hazai rendezésű U19-es Európa-bajnokságon fog játszani…
– Júliusban lesz az Európa-bajnokság. Addig van még a Győrrel négy bajnoki mérkőzésünk, és a válogatottal is lesznek értékes felkészülési mérkőzéseink. Szeretnék minél jobb formába lendülni, hogy a toppon legyek nyáron.

– Milyen esélyei vannak a válogatottnak az Európa-bajnokságon?
– Az elsődleges célunk, hogy bekerüljünk az első hatba, és ezzel kvalifikáljuk magunkat a világbajnokságra. Szerintem a dobogó is reális célunk lehet, ha jó játékot tudunk nyújtani.

– Május végén a felnőtt válogatott Dániát fogadja. Pintér Attila már többször meghívta az összetartásokra. Szeretne pályára lépni a mérkőzésen?
– Jó lenne nagyon, de ezt Pintér Attila dönti el. Én próbálok úgy teljesíteni az NB I-ben és az válogatott összetartásokon, hogy számítson rám a szövetségi kapitány. Remélem, hogy előbb-utóbb megkapom a lehetőséget.

Olvasói sztorik