Hírek

Vasast vert a válogatott

Pintér Attila csapata 3-0-ra győzött a másodosztályú angyalföldiek ellen gyakorlómeccsen, Telkiben.

Kapcsolódó cikkek

Felkészülési mérkőzés
Magyar ligaválogatott – Vasas 3-0 (2-0, 1-0, 0-0, 0-0)
Telki
Válogatott: Balogh J. – Szolnoki, Lipták, Juhász R., Korhut – Pátkai, Sándor Gy., Kalmár – Gyurcsó, Nikolics, Varga R. Cserék: Verpecz, Rózsa, Lázár P., Guzmics, Zsidai, Szabó J., Lang, Kovács I., Fiola, Gosztonyi, Radó, Nagy G. Szövetségi kapitány: Pintér Attila
Vasas: Hermány – Pál D., Grúz, Tamás L., Kiss R. – Cseke, Gál, Nagy T. – Szedlár, Ádám M., Remili. Cserék: Orbán S., Szabó B., Engel, Ferenczi, Nagyházi, Menyhárt, Kiss B., Marcsek, Görgényi, Horváth L., Lékai. Edző: Szanyó Károly
Gólszerzők: Kalmár (15.), Nikolics (17., 40.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A felnőtt válogatott kereténél számításba vett itthon játszó labdarúgóknak tartott kétnapos összetartás zárásaként Pintér Attila együttese kedden délelőtt a Vasassal játszott négyszer harmincperces gyakorló mérkőzést. A szövetségi kapitány az összes kerettagnak lehetőséget adott a meccsen, amelyet a válogatott 3-0-ra nyert meg, Kalmár Zsolt egy, Nikolics Nemanja két gólt szerzett.

Az eredeti keretből a sérült Futács Márkó, Rudolf Gergely, Szatmári Lóránd trió hiányzott.

Az első negyedórában kiegyenlített játék folyt a pályán, majd a 15. percben Kalmárt a kapu előtt, az ötös vonalánál üresen találta egy beadás, és senkitől sem zavartatva a hálóba fejelt (1-0). Két perccel később Nikolics szerzett labdát a Vasas térfelének közepén, majd rávezette Hermány Bencére, egy lövőcsel után elhúzta mellette, és közelről az üres kapuba passzolt (2-0).

A 35. percben Remili meglódult, majd nagy helyzetben, 13 méterről mintegy két méterrel fölé bombázott. A negyvenedik percben eladták a labdát az angyalföldiek, Nikolics lecsapott rá, kilépett, majd 25 méterről Hermány felett a hálóba emelt (3-0). A 45. percben Nagy Tamás tizenhatos sarkáról a jobb felső sarok fölé lőtt. Öt perc múlva Gál 16 méterről laposan a kapufa mellé bombázott. Nem sokkal később Hermány hárított egy ziccert: rávezették a labdát, de nem tudtak túljárni az eszén. Az 54. percben Remili 25 méterről elvégzett, veszélyes szabadrúgását Verpecz kapus kitolta. A hatvanadik percben Gál óriási gólhelyzetet hagyott ki: két méterről a kapu fölé fejelt.

A harmadik negyed kezdete után Orbán Soma védett bravúrosan: a lövést 22 méterről eresztették el, és a jobb alsó sarok felé tartott. A századik percben Görgényi dőlt rá egy érkező beadásra, a kaputól 12 méterre, de lövése a földről a keresztléc fölé pattant. Tíz perc elteltével Szabót egyértelműen lerántották a tizenegyespontnál, de a játékvezető sípja néma maradt. A 112. percben Lékai védett bravúrosan egy 12 méterről érkező erős lövést – tudósított a Vasas FC honlapja.

– Úgy gondolom a mérkőzés a célját maximálisan elérte, szerintem jó edzőpartnerei voltunk a magyar válogatottnak – kezdte Szanyó Károly, a Vasas FC vezetőedzője. – Bízom benne, hogy ezzel a találkozóval elősegíthetjük felkészülésüket az előttük álló feladatokra. A mi játékunkról csak annyit mondanék el, hogy nagyon tetszett játékosaink visszatámadása, csapatunkban nagyon sok fiatal szerepelt. Különösen tetszett az U19-es csapatból kölcsönkért Kiss Balázs középhátvéd játéka, aki nagyon jól szállt be a játékba a belső védő pozícíójában. A szintén kölcsönkért Marcsek Ákos is megtette a magáét, merte vállalni az egy-egy elleni játékot, nem rugdosta el a labdákat, hanem megjátszotta őket. Összességében azt tudom mondani, hogy ez az edzőmérkőzés jól illeszkedett a heti felkészülési programunkba.

– Szerintem nagyon jó mérkőzés volt. Öröm volt látni a Vasas fiatal csapatát. Agresszíven támadtak vissza, nagyon kulturáltan építették fel a támadásaikat, nagyon pozitív benyomásokat szereztem a Vasas csapatáról ezen a gyakorló mérkőzésen – mondta az angyalföldi klub honlapján Pintér Attila. – Sok sikert kívánok a Vasas csapatának és kívánom, hogy teljesüljenek céljaik, és mielőbb visszakerülhessenek az első osztályba. Összességében öröm volt látni ennyi fiatalt a Vasas csapatában és azt a bátor játékot, amit vállaltak a válogatott ellen. Szervezetten játszott a Vasas, gratulálok nekik ehhez a játékhoz, és még egyszer nagyon köszönöm a vezetőknek, hogy az első kérésre rögtön igent mondtak és rendelkezésre álltak, ezzel segítve a válogatott felkészülését. Ezeknek az összetartásainknak megvan a maguk célja, úgy gondolom, hogy a válogatott megpróbált mindent a maga részéről, természetesen voltak olyan játékosok – név nélkül –, akiktől többet vártam, ám összességében azt mondhatom, hogy a többség bátran és nagy odaadással tette a dolgát. A mérkőzésről készült videofelvétel elemzése után okosabb leszek és remélem, hogy a hibákat kijavítva az őszi tétmérkőzéseken már jól fog teljesíteni a magyar válogatott.

– A részletes elemzésre a meccs videofelvételének visszanézése után kerül sor, de az biztos, hogy a mérkőzés elérte azt a célt, amit szántunk neki – mondta az edzőtáborzárás után az MLSZ honlapján Pintér Attila. – Mindenkinek lehetőséget adtunk, olyan játékosokat is megnézhettem, akiket meccskörülmények között eddig nem tudtam kipróbálni. Igyekeztünk kijavítani a finnek elleni meccs hibáit, az edzéseken előkerülő hiányosságokat, és élesben is kipróbálni az edzésen begyakorolt taktikai elemeket. Gratulálok a Vasasnak, jó felfogású, sokra hivatott fiatal csapata van, akik bátor játékot mutattak, remek edzőpartnerek voltak. Sok sikert kívánok nekik a bajnokságban!

Olvasói sztorik