NB I

Nem lesz hivatalos a meccs

A magyar U19-válogatott programját is befolyásolja a háromnapos szerbiai nemzeti gyász.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Háromnapos gyászt hirdetett kedden a szerb kormány az elmúlt napok esőzései okozta természeti katasztrófa halálos áldozatainak emlékére. A nemzeti gyász szerdától péntekig tart, és a sporteseményeket is érinti az országban.

Az országban eddig hivatalosan 21 halálos áldozata van a természeti katasztrófának, az áradások miatti rendkívüli állapot a hétvégéig biztosan érvényben marad. A múlt hétvégén nem rendeztek sporteseményeket az országban, és a háromnapos gyász alatt sem lépnek pályára csapatok.

A rendkívüli állapot a magyar U19-es válogatottat is érinti, Mészöly Géza együttese szerdán játszott volna Szabadkán felkészülési mérkőzést a hazaiakkal, az összecsapást azonban a kialakult helyzetre való tekintettel nem rendezik meg. A csapat a hét eleje óta Szabadkán tartózkodik, a tervezett edzéseket megtartotta a szakmai stáb, szerdán pedig Stara Prazovába, a szerb szövetség edzőközpontjába utaznak a játékosok, ahol zárt kapuk mögött, nemhivatalos gyakorló meccset játszik a két válogatott – írja az MLSZ honlapja.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!