NB I

Magyar focis segítség Szerbiának

Vladan Filipovics menedzser, és az NB I-ben légióskodó délszláv játékosok, edzők gyűjtést szerveznek.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A szörnyű természeti katasztrófa összehozta a Magyarországon élő szerbeket: Szerbiában és Bosznia-Hercegovinában napok óta árvíz pusztít, van település, amit elmosott a megduzzadt helyi folyó, hatalmas területek állnak víz alatt, és immár halálos áldozatai is vannak rekordárvíznek és sártengernek.

A borzasztó híreket hallva Vladan Filipovics és az NB I-ben légióskodó délszláv játékosok, edzők gyűjtést szerveznek, hogy adományukkal segítsék hazájuk helyreállítását. Az F-Group menedzseriroda vezetői – Filipovics és Szabó Tibor –, az Újpest trénere, Nebojsa Vignjevics, az MTK védője, Dragan Vukmir, és a Ferencváros futballistája, Vladan Csukics tisztálkodó- és tisztítószereket, konzerveket, pelenkát, vizet vittek a belvárosi Szerb utcában lévő templomba, ahonnan kamion szállítja majd tovább a csomagokat a rászorulóknak. Győrből Szasa Sztevanovics segíti a szervezést, de mindenki más hozzájárulása is fontos.

Az adományokat a Veres Pálné utcai szerb templomba, a Rózsák terén található Szerb Gimnáziumba, vagy a Dózsa György úti szerb nagykövetségre várják. A pénzbeli felajánlásokat az OTP 11784009-20005351 számú forintszámláján tehetik meg, ez a szerb önkormányzat számlaszáma.

– Ahogy azt a kormányfő is mondta: ezer éve ez a legsúlyosabb árvíz Szerbiában. Mindannyiunk érintett, vannak családtagjaink, ismerőseink, akik bajba kerültek, egyértelmű, hogy segítünk. Jó látni, hogy a szerb légiósok – profiskodjon Újpesten, a Fradiban, az MTK-ban, vagy éppen Győrben –, első szóra ugrottak, és pénzt, vagy adományt küldenek haza. Aki tud, segítsen, mert tényleg borzasztó a helyzet – idézi az F-Group menedzseriroda hírlevele Vladan Filipovicsot.

– Amikor az MTK-ban elmondtam, milyen katasztrofális állapotok uralkodnak a hazámban, Domonyai László klubigazgató és Deutsch Tamás elnök rögvest jelezte, segítenek. Az öltözőnk is gyűjtést szervez. Szasa Sztevanovics Győrből küldi az adományokat, és Debrecenből is érkezik felajánlás. Minden vasárnap ebbe a szerb templomba jövünk a családommal, de ezúttal különleges volt a szertartás: az otthoniakért mondtunk imát – nyilatkozta Dragan Vukmir.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik