NB I

Idén a kupa, jövőre a dobogó a cél

Dusan Vasziljevics nem érti, miért bukdácsolnak a bajnokságban, holott a kupában impozáns átlaggal büszkélkedhetnek.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az élvonal 28. fordulójában az Újpest 3-1-es vereséget szenvedett Debrecenben, az új Nagyerdei Stadion nyitómérkőzésén. A lila-fehérek a legutóbbi hét fordulóban mindössze egy pontot szereztek, ez mélypont a klub történetében. Nebojsa Vignjevics szerint csapata hosszú idő után most játszott a legjobban, de ez a teljesítmény is kevés volt a pontszerzéshez. Az Újpest szombaton a Kecskemét ellen búcsúzik ebben a szezonban a hazai pályájától, majd jövő vasárnap a Puskás-stadionba lép pályára a Diósgyőr elleni Magyar Kupa-döntőben.

A Rangadó.hu megkeresésére a 32 középpályás, Dusan Vasziljevics elmondta, hogy az utolsó két bajnoki mérkőzésén hat pontot szerezne a csapat, de a Magyar Kupa megnyerése mindennél fontosabb.

– Milyen volt az új Nagyerdei Stadionban játszani?
– Fantasztikus volt egy ilyen létesítményben pályára lépni – mondta Dusan Vasziljevics. – Hallottam, hogy a legtöbb magyar csapat a jövőben új stadiont fog kapni, ez nagyon jót tesz a futballnak. Remélem, egy-két év múlva már csak ilyen stadionokban, és ilyen hangulatban fogunk pályára lépni.

– Nebojsa Vignjevics szerint most jobban játszottak, mint az MTK elleni kupaelődöntőben…
– Szerintem is nagyon jól játszottunk, nem is értem, hogyan kaphattunk ki. A három gól a semmiből jött, mert a pályán egyáltalán nem éreztem, hogy a Debrecen jobb lenne nálunk. Nagyon sokat helyzetünk volt, ezért felfoghatatlan, hogy kikaptunk.

– Mennyire vannak elkeseredve a bajnoki szereplés miatt?
– Én nagyon szomorú vagyok. Voltak találkozók, amikor nem játszottunk jól, de nagyon sok olyan meccset is elvesztettünk, ahol semmivel nem voltunk rosszabbak, mint az ellenfél. Ami érdekes, hogy a Magyar Kupában teljesen másképp játszunk, és ennek az okaira nem tudunk rájönni. A kupában tizenhét gólt rúgtunk és egyet kaptunk. Lehet, hogy jelen pillanatban ez most jobban motiválja a játékosokat.

– A bajnoki meccseket már csak edzésként fogják fel a Magyar Kupa-döntő előtt?
– Az utolsó két bajnoki mérkőzést a Magyar Kupától függetlenül meg kell nyernünk. Szeretnénk hat pontot szerezni, hogy szépen zárjuk a szezont, de tény, hogy a kupadöntő egy picit fontosabb. Nem is picit. Az a legfontosabb! Nem is tudom, hogy az Újpestnek az utolsó tizenkét évben volt-e ilyen fontos mérkőzése.

– Az edzésekre ez mennyire nyomja rá a bélyegét? Hiszen egy döntő előtt senki nem akar megsérülni. Mennyire figyelnek egymásra?
– Ezt nem lehet érezni. Ha egy profi sportoló kimegy a pályára, akkor elfelejt mindent, és csak a játék létezik. Nem szoktunk finomkodni az edzéseken.

– Ön a csapat egyik legtapasztaltabb játékosa. Segíti a fiatalokat? Nagy János a derbin elcsúszott az utolsó percben, majd az MTK ellen öngólt szerzett.
– Én mindig próbálom őt segíteni, mert nagyon tehetséges futballista. Voltak mérkőzések, amelyeken nagyon jól játszott, de volt néhány balszerencsés megmozdulása. Ez viszont benne van a fociban. Biztos vagyok benne, hogy Nagy János a jövőben komoly erőssége lesz az Újpestnek.

– És az Újpest erős lesz jövőre?
– Úgy hallottam, hogy több poszton is lesznek erősítések. Nebojsa Vignjevics is azt szeretné, ha a bajnokságban sokkal nagyobb célokért küzdenénk. Jövőre szeretnénk az első három hely valamelyikén végezni, de ehhez szükség van erősítésekre.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik