NB I

Ők írták a forgatókönyvet

Simon Krisztiántól azt várják, hogy akár a 83. percben is olyat sprinteljen, mint az MTK elleni győztes kupavisszavágón.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az Újpest szombaton és kedden is megmérkőzött az MTK-val. A bajnoki meccset a vendég kék-fehérek nyerték 4-0-ra, a Magyar Kupa-elődöntő visszavágóján viszont a házigazda lilák diadalmaskodtak 3-0-ra, és 12 éve után ismét bejutottak a fináléba. Két meghatározó játékos, Kabát Péter és Simon Krisztián hétvégén csak csereként lépett pályára, a kupamérkőzésen viszont kezdők voltak, és ez alaposan meglátszott csapatuk teljesítményén.

„Simon Krisztián úgy nyargalt a kapu felé a 83. percben, mintha két perccel korábban állt volna be csereként, és rápihent volna a hajrára” – írtuk tudósításunkban, a harmadik gól előtti szituációról. A Rangadó.hu érdeklődésére az Újpest 22 éves középpályása a lefújás után néhány perccel elmondta: ha az első félidőben szerzik az első góljukat, akkor könnyen ráülhettek volna az eredményre.

– Miért volt ekkora kontraszt a szombati és a keddi meccs között?

– Elsősorban az akarat miatt. Le a kalappal a csapat előtt, tényleg bizonyítottunk egy ilyen szombati meccs után. Ahhoz hasonlítanám ezt, mint amikor egy bokszolót kiütnek és rászámolnak – kezdte Simon Krisztián. – Volt két napunk, fel kellett állnunk. Nem volt könnyű, de meg tudtuk csinálni, és úgy gondolom, hogy az akarat győzött. Azt mindenképp meg szeretném említeni, hogy a szurkolóink fantasztikusan voltak, köszönjük, és nekik is ajánlanám ezt a kupadöntőbe jutást, hiszen tudom, hogy rendkívül ki vannak éhezve a sikerre. Egy történetet el is szeretnék mesélni: a szombati meccs után három órával még mindig itt voltam a klubházban, és a szakadó esőben megvárt engem egy fiú, aki szinte könyörögve kérte, hogy jussunk be a kupadöntőbe. Neki is szeretném ajánlani ezt a győzelmet, remélem, még találkozom vele. Nagyon örülök, és most mindenki boldog.

– A keddi teljesítményre nyilván lehet alapozni a kupadöntőben, de a következő három bajnoki mérkőzésen is, hiszen sokszor elhangzik, hogy az Újpestnek nem ott van a helye a tabellán, ahol jelenleg áll…
– Nyilván előrébb kellene végeznünk, és van még három meccsünk rá. Ez a szezon tényleg nagyon nem úgy alakult, ahogy szerettük volna, és még kell meccset nyernünk ahhoz, hogy megnyugodhassunk, ne kelljen visszafelé néznünk, ami szörnyű dolog. Most ez a célunk, meg ugye a kupa…

– Az első félidőben nem született gól, de a szünet után is képesek voltak ugyanazt a játékot nyújtani, és türelmesen futballozni.
– Úgy voltunk vele, hogy ha lehet forgatókönyvet írni, akkor inkább a hetvenedik percben szerezzük meg az első gólt, ne az első percekben, mert akkor könnyen ráülhettünk volna az eredményre. Ugyanúgy csináltuk a második félidőben, és szerencsére akkor már jött a gól, mindenki akart, és ennek meglett az eredménye.

– Ez az igazi, az optimális Újpest, amikor Kabát Péter és ön is a kezdőcsapatban szerepel?
– Az én szempontomból azt mondom, hogy igen, hiszen játszottam. Ez az edző döntése, de amikor engem betesz, nyilván mindig próbálom a maximumot nyújtani. Azzal egyetértek, hogy az elmúlt mérkőzéseken ahogy a csapatnak, úgy nekem sem ment úgy a játék, ahogy szerettem volna, de úgy gondolom, hogy amikor kezdőként kapok lehetőséget, bizonyítanom kell. Ezt várják tőlem, hogy akár a nyolcvanharmadik percben ilyet sprinteljek. Úgyhogy én úgy gondolom, hogy bizonyítottam, de nem szabad hátradőlni, ugyanúgy csinálom tovább, mint eddig.

Olvasói sztorik