NB I

Padlóra került az Újpest

Az MTK kiütéses, 4-0-s győzelmet aratott a Megyeri úton az élvonal 27. fordulójában.
OTP Bank Liga, 27. forduló
Újpest FC – MTK 0-4 (0-1)
Szusza Ferenc Stadion, 1700 néző. Játékvezető: Andó-Szabó
Újpest: Dmitrovics – Nagy J., Heris, Juanan, Ngawa – Balogh B., Vasziljevics – Szuljics (Proesmans, 82.), Koszovics (Kabát, 59.), Tshibuabua (Simon K., a szünetben) – Zamostny. Edző: Nebojsa Vignjevics
MTK: Hegedüs L. – Nagy T., Kálnoki Kis, Vukmir, Fejes A. (Poór, a szünetben) – Vass Á., Pölöskei Zs. – Horváth Zs. (Bese, 77.), Kanta J., Vass P. (Eppel, – Torghelle. Edző: Garami József
Gólszerzők: Nagy J. (öngól 6.), Vass Á. (56.), Kanta J. (tizenegyesből 77.), Torghelle (88.)
Kiállítva: Heris (77.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kabát Péter és Simon Krisztián csak a kispadon kapott helyet az utóbbi hetekben ismét rossz formába kerülő újpestieknél, Lázár Bence még ott sem.

A hatodik percben Pölöskei Zsolt lövésébe Nagy János olyan szerencsétlenül ért bele, hogy a labda a kapus mellett a hálóba került (0-1). A 18. percben Tshibuabua veszélyes lövését Fejes András blokkolta a tizenhatoson belül, majd Balogh Balázs lövése ment a kapu fölé. A harmincadik percben Fejes pontos beadása után Vass Patrik fejelt a kapufa mellé. Három perccel később Nagy Tibor került ígéretes helyzetbe, de a kapu fölé bombázott. A túloldalon Szuljics az alapvonalig száguldott a labdával, veszélyes, lapos beadását Hegedüs Lajos elcsípte.

A szünet után Horváth Zsolt fejelhetett közelről, de nem tudott elég erőt belevinni a mozdulatba, ezért Dmitrovics védett. Az 56. percben Poór Patrik beadását Pölöskei Zsolt a keresztlécre fejelte, a kipattanó Vass Ádám elé került, aki 18 méterről a hálóba lőtt, az újpesti kapus az előtte tömörülő játékosoktól nem láthatta jól a labdát (0-2). Ezután Balogh Balázs távoli lövése az oldalhálóban landolt. A 69. percben Zamostny veszélyes lövését Vukmir blokkolta, ezután Kabát Péter nagy ziccerét Hegedüs lábbal védte.

Kedvenceik szenvedését látva az Újpest-szurkolók a következő rigmusokat skandálták: „Hol a csapatunk? Kurva gyenge! Fogy a türelmünk! Szégyelljétek magatokat! Meddig tűrjük még?”

A 76. percben Torghelle a földre került Heris szorításában a tizenhatoson belül. A hazaiak légiósa megkapta második sárga lapját, tehát csapata emberhátrányba került, az MTK pedig büntetőt lőhetett: Kanta József magabiztosan a hálóba lőtt (0-3). A 86. percben Balogh Balázs lőtt a kapu mellé 16 méterről. A kegyelemdöfést két perccel később Torghelle Sándor adta meg a hazaiaknak, miután Nagy Tibor kiváló beadását a hálóba passzolta (0-4).

Az Újpestnek – az ugyancsak tragikusan gyenge formában lévő Honvédhoz hasonlóan – az a szerencséje, hogy hamarosan véget ér a bajnokság, mert ha nem három, hanem mondjuk hat-nyolc forduló lenne hátra, ilyen teljesítménnyel könnyen kieshetne az élvonalból. A mai végeredmény és mutatott játék rendkívül pikáns a két csapat keddi Magyar Kupa-visszavágója előtt…

– Nem értem, hogy Újpest és a Honvédnál, olyan stadionokban, amelyek Szusza, illetve Bozsik nevét viselik, hogyan kerülhetnek pályára ilyen játékosok… Nem tudom, ki a felelős, hogy ilyen képességű csapatokat hoztak össze. Ez katasztrofális – kezdte a Rangadó.hu szakértője, Nagy László, az Újpest egykori olimpiai bajnok játékosa, majd vezetőedzője. – Az MTK okos, könnyed játékkal leiskolázta az újpestieknek, akiknek esélyük sem volt. Egy-két lehetőségük akadt ugyan, de a vendégcsapat jóformán akkor rúgott gólt, amikor akart. A tapasztalt Garami József ismét megtalálta azt a játékot, ami eredményre vezetett, együttese támadásai szinte mindig helyzettel végződtek, és nem túlzás azt állítani, hogy leiskolázták a hazaiakat. Kíváncsi vagyok, hogy sikerült talpra állítani a társaságot a keddi kupavisszavágóig. Nem csak a játékosok hibája, hogy itt tart az Újpest és a Honvéd. Ha ezt játéknak nevezzük, az szomorú. Ezerhatszáz néző volt Újpesten, régebben ennyien összegyűltek egy úttörőmeccsre is. Nem láttam futást, hajtást, amit meg lehet csinálni labdarúgótudás nélkül is, és ha kikap a csapat, azt is jobban elfogadja a szurkoló. Lesújtó volt, amit láthattunk. Megértem a közönséget, és minden elismerésem azoknak, akik még kimennek a stadionba.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik