NB I

Mennyire halvány a reménysugár?

Van még esélye a Győrnek az aranyéremre? És a Mezőkövesdnek a bennmaradásra? Igen, van!

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Sokan már kész tényként kezelik, hogy a Debrecen lesz a bajnok, a Mezőkövesd pedig – a Kaposvárhoz hasonlóan – kiesik az élvonalból. Valószínűleg így is történik, de két forduló még hátravan a bajnokságból, és matematikailag még a Győrnek is van esélye az elsőségre, a borsodiaknak pedig a bennmaradásra. A Rangadó.hu valamivel több mint három héttel ezelőtt készített egy összeállítás a bajnoki hajrá várható kimeneteléről. Most annak a folytatását olvashatják – természetesen az azóta született eredmények új megvilágításba helyeztek néhány kérdést.

OTP Bank Liga

Bajnoki cím

A Debrecennek három pontra van szüksége, hogy biztosítsa elsőségét, hiszen pontazonosság esetén – kiváló gólkülönbsége miatt – biztosan a győriek előtt végezne. Nehezen elképzelhető, hogy a zsinórban hat nyeretlen meccset maga mögött tudó Puskás Akadémia otthonában ne tudna győzni a DVSC, de ha ez mégsem sikerülne, ott van a megszakítás nélkül hét mérkőzést vesztő Honvéd elleni, hazai idényzáró… A győrieknek sem lesz különösebben nehéz dolguk, mert a már kiesett Kaposvár otthonába látogatnak, majd semleges pályán mérkőznek a Mezőkövesddel.

A Rangadó.hu szerint: a Debrecen lesz a bajnok

Bronzérem

A Diósgyőr és a Haladás kiszállt a versengésből, maradt a Videoton és a Fradi. A fehérváriak a bennmaradásért küzdő Mezőkövesd otthonában lépnek pályára, majd a Diósgyőrt fogadják. A Fradi előbb Szombathelyre látogat, majd a Paksot fogadja. Sanszos, hogy egyik csapat sem szerez hat pontot az utolsó két fordulóban, de a pontazonosság a Videotonnak kedvezhet.

A Rangadó.hu szerint: a Videoton lesz a harmadik

Kiesés – bennmaradás

Kaposváron már lefőtt a kávé, és a Mezőkövesd is óriási lehetőséget szalasztott el azzal, hogy nem nyert a Pécs otthonában. Ám matematikailag még van sanszuk a borsodiaknak, de csak akkor, ha hazai környezetben képesek legyőzni a Videotont, miközben a Puskás Akadémia kikap a bajnoki aranyra hajtó Debrecentől. A jelenlegi ötpontos különbség ekkor kettőre csökkenne. Az utolsó körben a Mezőkövesd azzal a Győrrel találkozik, amelynek – feltételezésünk szerint – akkor már mindegy lesz, hiszen a DVSC biztosította bajnoki elsőségét. Ráadásul az ETO semleges pályán rendezi a találkozót, ez is reménysugár lehet a borsodiak számára. Az már kevésbé, hogy a Puskás FC eközben a verhetetlennek nem nevezhető Kecskemét otthonában szerepel. Mindenesetre, ha a Mezőkövesd megnyerné mindkét hátralévő meccsét, akkor a felcsútiaknak okvetlenül győzniük kellene a KTE vendégeként, a döntetlen nem elég, mert a pontegyenlőség a borsodiaknak kedvezne.

A Rangadó.hu szerint: a Kaposvár mellett a Mezőkövesd esik ki

NB II

Feljutás

Már csak három forduló van hátra, és a listavezető Nyíregyházára nyerhető meccsek várnak. Bár az eddigi találkozók is annak tűntek, de a szabolcsiak – önmagukhoz képest – elég gyenge formába kerültek a bajnoki hajrára. A feljutást és az elsőséget már nem lehet elvenni tőlük, az igazi kérdés inkább a második hely, de mivel a Dunaújváros hazai pályán továbbra is szorgalmasan gyűjtögeti a pontokat, a tavasszal egészen elképesztő formában futballozó Gyirmót sikersorozata vélhetően kevés lesz a sikerhez. És ki beszél már a Siófokról?

A Rangadó.hu szerint: a Nyíregyháza és a Dunaújváros jut fel

Kiesés – bennmaradás

A Kozármisleny és a Tatabánya sorsa már megpecsételődött, a Sopron, a Szolnok és a Szigetszentmiklós huszáros hajrával megmenekült, de a Kisvárda és a Cegléd még nagy csatát vív a bennmaradásért. Továbbra is úgy tűnik, hogy a két csapat kisvárdai találkozója dönt majd, az utolsó fordulóban.

A Rangadó.hu szerint: a Kozármisleny és a Tatabánya mellett a Kisvárda esik ki

NB III

Feljutás

Nyugaton már matematikailag is biztossá vált a Csákvár végső sikere, középen pedig a Soroksár lesz a befutó. Keleten a Debrecen fiókcsapatának számító Létavértes van lépéselőnyben, és ezt minden bizonnyal meg is őrzi.

A Rangadó.hu szerint: a Létavértes, a Soroksár és a Csákvár jut fel

Olvasói sztorik